Hier weer een recept waar ik veel mensen blij mee ga maken. Ik zou dit zelf iedere dag lusten en ik weet dat 3/4 van mijn volgers er ook zo over denken, want de vorige recepten met honingsaus zijn massaal nagemaakt.
Mijn naanbrood met honingkip wordt nog dagelijks opgeslagen en gemaakt. Dit is zelfs het meest bekeken recept op mijn website.
Deze variant met jong belegen kaas en gamba’s is ook fantastisch. Wat ik ook zo fijn vind, is dat deze zo makkelijk te maken is.
2 belegde naanbroden
Duur: 25 minuten
Naanbrood met honinggamba’s
Ingrediënten
- 12-16 gamba’s
- olijfolie
- Peper en zout
- 1 eetlepel ketchup
- 5 eetlepels honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel paprikapoeder
- Snuf uienpoeder
- Snufje knoflookpoeder
- 2 grote plakken jong belegen kaas of 6 dunne plakjes
- 2 naanbroden naturel
- 2 handjes rucola
- Japanse mayonaise
- 1 bosui
- Handje cashewnoten
Bereiding
- Bak de gamba’s in een pan met wat olijfolie. Bestrooi met peper en zout.
- In een andere pan laat je een klein scheutje olijfolie heet worden en dan voeg je de ketchup, honing, sojasaus, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder toe.
- Bedek de naanbroden met plakjes kaas en zet deze zo’n 5 minuten in de voorverwarmde op 200 graden.
- Als de romige saus in de pan dikker wordt, kun je de gamba’s toevoegen. Laat deze nog even pruttelen.
- Bedek de warme naanbroden met rucola en leg daar bovenop de honinggamba’s.
- Top af met Japanse mayonaise, fijngesneden bosui en cashewnoten. (Je kan de cashewnoten ook alvast meebakken met de gamba’s in saus!)
- Bekijk hier de video!