Naanbrood met brie, gekarameliseerde peer en spekjes

23 mei 2023

Naanbrood met brie, gekarameliseerde peer en spekjes

Naanbrood – gesmolten brie – gekarameliseerde peer en spekjes

Ik heb echt geen idee waarom, maar als ik iets maak met naanbrood, maakt iédereen dat na. Na het eerste recept had ik juist verwacht dat die het niet heel goed zou doen. Op het moment dat ik zag dat de schappen leeg waren en iédereen naanbrood at, dacht ik; wow!!!

De naanbroden die volgden, werden beter en beter en nog steeds zijn iedere week de broden uitverkocht bij de plaatselijke Albert Heijn. En het laatste recept, die met honingkip en geitenkaas, is bijna 1800 keer opgeslagen.

Ik probeer steeds een nieuwe versie te maken en te bedenken en dat lukt tot op de dag van vandaag nog heel goed.

Vorige keer had ik gesmolten geitenkaas, maar dit keer gesmolten brie. I’m a cheese lover, i know…

1-2 personen

Duur: 25 minuten

2 belegde naanbroden

Ingrediënten

• 2 naanbroden plain

• 1 punt brie (of romige brie)

• 2 handjes rucola

• 1 peer

• +- 8-10 eetlepels honing

• 5 eetlepels bruine suiker

• 3 takjes tijm

• 100 gr magere spekblokjes

• 2 theelepels paprikapoeder

• Peper en zout

• Handje pecannoten

• 1 bosui

Bereiding

• Schil de peer en snijd deze in vieren. Haal met een mesje de paar kleine pitjes in het midden eruit.

• Verwarm alle honing in een pan en voeg daar vervolgens de suiker aan toe. Blijf roeren en laat goed heet worden. Voeg hier de 4 stukken peer aan toe en bak deze 5 om 5 minuten aan iedere kant.

• Snijd de brie in plakken en verdeel over ieder naanbrood 3 plakken. Zet de broden nu voor zo’n 8-9 minuten op 200 graden in de oven.

• Bak ondertussen de spekjes in een aparte pan met een klein scheutje olie. Voeg hier de tijm, paprikapoeder, peper en zout aan toe. Bak totdat ze lekker krokant worden.

• Als de naanbroden uit de oven komen, schep je de plakjes peer erop en daar overheen schep je de spekjes.

• Voeg wat rucola toe en garneer de broden met fijngesneden bosui en wat pecannoten.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies