Monchouslof

16 november 2023

Monchouslof

EEN MONCHOUSLOF! 🍰

Dit is een geval “best of both worlds”. Heel veel mensen houden van een monchoutaart, maar ook veel mensen gaan voor de slof. Deze combinatie was dan ook verrukkelijk. 🤤

Ik neem altijd één puntje van m’n eigen taarten, maar na deze punt wilde ik er eigenlijk gelijk nog een. Ik vond hem zó lekker en dat terwijl ik na het maken van de foto’s en ál het werk bang was dat m’n taart mislukt was. Wat een opluchting toen iedereen vertelde hoe lekker ie was. 😉

Deze taart is gemaakt in de vorm van een kerstkrans en dat maakt het natuurlijk een perfect kerstdessert!

10 personen

Duur: 4-5 uur

Monchouslof

Ingrediënten

Voor het deeg:

• 250 gr bloem

• 5 eetlepels kristalsuiker

• 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

• 1 ei

• sap van een halve citroensap

• Snuf zout

• 1 zakje bakpoeder

• 180 gr boter

Voor de spijsvulling:

• 200 gr amandelspijs

• 1 theelepel citroensap

• 1 ei

Voor de topping:

• 200 gr monchou

• 200 ml slagroom

• 1 zakje klopfix

• 5 eetlepels kristalsuiker

• 1 theelepel vanille aroma

• 400 gr Hak taart & vlaaifruit kersen

Nodig: een taartvorm van 23-24 cm en een kleine bakring.

Bereiding

• Stao 1: Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en laat het in wat huishoudfolie ongeveer een uurtje rusten. (Let op: je hebt niet al het deeg nodig straks)

• Stap 2: Rol het deeg uit met de een roller of gebruik je hand. Gebruik hiervoor wat bloem, zodat het deeg niet blijft plakken. Strooi wat bloem in een taartvorm, zet dan een bakring in het midden van de taatvorm en druk het deeg dan eromheen. Let op: je hoeft de randen niet omhoog te laten komen. Je verspreid het deeg alleen over de bodem en dus niet in het midden.

• Stap 3: Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Schep dit spijsmengsel op de bodem. Niet teveel, maar smeer het goed uit. Zet de taart voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

• Haal de taart gelijk uit de bodem (bakring nog wel in het midden laten zitten) en laat de goed afkoelen. Druk wel (nu de taart nog zacht is) de bovenkant een beetje plat met een lepeltje als dat nodig is. Je wil de taartbodem niet té dik hebben. Ik drukte alles een beetje voorzichtig naar beneden.

• Klop de slagroom stijf met de klopfix, suiker en vanille aroma. Voeg hier vervolgens de monchou aan toe en meng dit door elkaar. Schep dit mengsel op de taartbodem en schep er vervolgens de kersen overheen. Haal voorzichtig de bakring uit de taart.

Bekijk ook deze recepten

Xxl blini met pesto, burrata en tomatenbruschetta
Rijst met coquilles in Toscaanse saus
Poké bowl met kip
Wraps met spicy mango hoemoes en groenten
Cookies