Nog niet eerder maakte ik iets met miso, maar geloof mij als ik zeg dat het al 4 jaar in m’n hoofd zit.
Ik zat altijd te denken aan miso noedels of miso aubergine, maar ik had een prachtig stuk verse kabeljauw van Guijt & Hansen Online thuis, dus toen dacht ik: miso kabeljauw it is!!!
Ik vond het echt súper lekker en dit is zo’n smaak waar ik heel blij van word (waar word ik niet blij van?)
Zelf at ik er paksoi, mais en rijst met cashewnoten bij, maar je kan hier natuurlijk alles bij eten. Denk aan broccoli, wortel, paprika etc.
2 personen
Duur: 35 minuten
Miso kabeljauw
Ingrediënten
400 gram kabeljauw haas (Guijt & Hansen Online)
1 paksoi
150 gram mais
2 eetlepels cashewnoten
Peper en zout
Snuf Italiaanse kruiden
Voor de miso saus:
2 eetlepels miso pasta
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel honing
2 cm gember
1 teen knoflook
2 theelepels citroensap
Bereiding
Snijd voor de miso saus de knoflook en gember (zonder schil) zo fijn mogelijk.
Meng dit met de overige ingrediënten. Smeer de kabeljauw er vervolgens mee in. (Je hoeft niet alles op te maken. Verwarm het later bijvoorbeeld even en schenk dan over de kabeljauw)
Zet de kabeljauw voor zo’n 25 minuten op 180 graden in de oven.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de paksoi fijn en bak met de mais en cashewnoten in een pan met olijfolie. Voeg hier peper, wat zout en Italiaanse kruiden aan toe. Bak dit zo’n 8-10 minuten.
Verdeel de rijst, groenten en kabeljauw over je bord.
Mocht je wat miso saus over hebben: verwarm dit in een pannetje en schenk nog iets over de kabeljauw.