Milaan

6 juli 2023

Milaan

Milaan is een stad waar ik geen duidelijke mening over heb. Waarom dat is, weet ik wel. Wij waren 3 dagen op citytrip en het is geen minuut droog geweest. Wij liepen dus non stop met een paraplu boven ons hoofd en wij kregen niet veel mee van de mooie Italiaanse straatjes. Dit vind ik echt heel jammer, want daarvoor ga je niet op vakantie, maarja. Het hoort er allemaal bij.

In die drie dagen hebben wij wel wat lekkere restaurantjes bezocht en ik deel er een paar met jullie. Ik denk dat ik ooit nog weleens terugga naar deze stad. Gewoon even voor 1 dagje tijdens een roadtrip door Italië.

Lubar

Dit restaurant raad ik echt iedereen aan. Wij zaten in het kleine restaurantje buiten en dat was prachtig aangekleed. De kaart varieerde enorm en wij bestelden dan ook van alles wat. Zo aten wij heerlijke focaccia’s, risotto kroketjes, tagiatelle en nog meer. Ook dronken wij er heerlijke cocktails bij. De sfeer was er fijn en het servies prachtig (let ik natuurlijk op).

Terrazza Duomo 21

Deze locatie is prachtig, want je zit letterlijk naast Duomo en het grote plein in Milaan. Wij dronken hier ‘s middags twee heerlijke cocktails en daarbij kregen wij wat nootjes en een bakje chips. Fijne plek voor als je even niet meer weet wat je moet doen, maar een lekker drankje op een mooie locatie wilt drinken.

Farini bakery

Dit ontbijtrestaurant zit buiten het centrum, maar wij zijn hier ‘s ochtends naartoe gelopen, zodat wij een heerlijke ochtendwandeling hadden. Wij bestelden een bakje yoghurt met fruit en granola, pannenkoekjes en avocado toast. Het was simpel, maar wel heel lekker. Normaal gesproken eten Italianen alleen een croissant en daarbij een kopje koffie, dus ik was blij dat ik dit restaurant had gevonden.

Four seasons hotel

Hier kwamen wij per toeval terecht, omdat wij nog geen restaurant hadden voor die avond. Er stonden geen prijzen achter de gerechten en dan weet je eigenlijk al wat dat betekent: het is heel duur. Wij liepen door de stromende regen en kwamen hier terecht. Het bleek een heel luxe hotel te zijn. Wij werden als prinsessen behandeld. Het menu was heel prijzig, maar het was wel super lekker. Wij lachten om het feit dat het zo duur was, maar toch genoten wij ervan, want de ervaring en het eten was geweldig.

Fingers Garden

Dit restaurant is echt een must als je van sushi houdt. Wij aten hier heel veel sushi en Aziatische hapjes, want alles zag er geweldig uit en wij wisten niet wat wij moesten kiezen. Het restaurant is heel mooi vanbinnen en het personeel was vriendelijk. Alle hapjes en sushirollen waren heel lekker.

All antico vinaio

Bij deze broodjeszaak ben ik in Milaan niet geweest, maar in Florence wel. Het is een bekende broodjeszaak en de rij is er áltijd lang. De broodjes zijn heel groot en helemaal niet zo duur, maar ze zijn wel super lekker. Perfect voor een snelle lunch.

Signorvino

Ik hou zo van Signorvino. In Florence hebben wij er ‘s middags heerlijk gegeten en op een regenachtige middag gingen wij er naartoe in Milaan. Wij bestelden twee heerlijke flessen wijn en heel veel hapjes. Denk aan een overheerlijke kaasplank, risotto kroketjes, inktvisringen, brood etc. Wij hebben hier een lange middag gezeten en het was er heel druk. In Milaan heeft dit restaurant meerdere locaties.

Pavé Milano

Wij wilden graag een bakkerij bezoeken en aangezien het non stop aan het regenen was, gingen wij dit ‘s middags na een lunch doen. Er stond een lange rij buiten, dus het moest wel goed zijn. Wij bestelden drie verschillende taartjes en deze waren inderdaad heel lekker, maar ik denk dat de broodjes/croissantjes er nog beter zijn.

Restaurants waar ik niet ben geweest, maar graag naartoe zou willen:

Maio restaurant

Osteria Serafina

Tigella’s

Frankie’s Italia

Al Garghet

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies