Als ik aan Bali denk, denk ik aan mie- en nasi goreng. De eerste avond bestelden wij dit al en ik denk dat ik het zo’n 10-15 keer heb gegeten in totaal. Ook als het er niet lekker of speciaal uitzag, was het fantastisch. Ongekend…
Ik wilde graag zelf eens een mie goreng maken en naar mijn mening is dat goed gelukt. Ik vond dit recept hartstikke lekker en ik zou het iedereen aanraden om deze eens te proberen.
Voor dit soort recepten mag je mij echt wakker maken. Mie, nasi, loempia’s, dumplings etc. etc. Snel maar weer een vakantie naar Azië boeken… 😉
3 personen
Duur: 40 minuten
Mie goreng
Ingrediënten
Voor de saus:
- 3 el ketjap
- 2 el ketchup
- 2 el oestersaus
- mespuntje chilivlokken
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
Verder nodig:
- 1/3 witte kool
- 150 gram taugé
- 300 gram eiermie
- 300 gram kipfilet
- 2 eieren (mocht je meer ei willen, voeg dan meer eieren toe)
- klont boter
- peper en zout
- Handje cashewnoten
- 2 bosuitjes
- 3 eetlepels gebakken uitjes
- Peterselie om te garneren
Bereiding
- Mix de ketjap, ketchup, oestersaus, chilivlokken, sojasaus en sesamolie in een kommetje.
- Kook de eiermie zolang als op de verpakking staat aangegeven. Giet dan af en spoel af met koud water.
- Snijd de kool, ui en knoflook fijn en bak deze, samen met de taugé in een grote pan met wat olijfolie.
- Snijd ook de kipfilet in kleine stukjes en bak in een pan met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de eiermie toe aan de pan met groenten. Roer alles even door elkaar en schenk dan de saus erbij.
- Kluts de eieren in een kom. Smelt een klont boter in een pan en voeg het geklutste ei toe.
- Haal het ei rustig van de ene kant naar de andere kant van de pan (met een rubberen spatel). Doe dit totdat je het perfecte roerei hebt.
- Voeg nog wat peper, zout en een handje cashewnoten toe aan de pan. Roer alles heel goed door elkaar.
- Schep de mie op de borden en garneer met het roerei, de fijngesneden bosui en de gebakken uitjes.
- Garneer met wat peterselie.