Oooooohhh wat vond ik dit lekker en óh wat was het snel op!!!
Ik hou echt heeeellll veel van zoete aardappel. Het maakt niet uit hoe je het bereidt, want ik word er toch wel blij van.
Het was zo lang geleden dat ik loaded fries maakte (een keer met stoofvlees), maar nu een versie met Mexicaanse toppings. Echt geweldig!!
Als je de zoete aardappel zelf kookt en snijdt, is dit recept waarschijnlijk nóg lekkerder. Dat ga ik volgende keer dan ook absoluut doen.
1 schaal
Duur: 30 minuten
Mexican loaded sweet potato fries
Ingrediënten
Voor de zoete aardappelfriet:
- 400 gram AH zoete aardappel ovenfriet
- 1 theelepel kipkruiden (zonder zout)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Scheut olijfolie
- 1 eetlepel bloem
Verder:
- 4 eetlepels mais uit blik
- 4 eetlepels zwarte bonen
- 1 rijpe avocado
- 1 limoen
- Koriander naar wens*
- Peper en zout
- 2 of 3 eetlepels ingelegde rode ui
- 1/2 vleestomaat
- 2 eetlepels jalapeno peper
Bereiding
- Kruid de zoete aardappel ovenfriet met de kipkruiden en paprikapoeder. Meng goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem toe, meng weer door elkaar en voeg dan een scheut olijfolie toe. Meng nóg eens door elkaar, zodat alles verdeeld is over de ovenfrietjes.
- Verwarm de ovenfriet zo’n 17 tot 20 minuten in de airfryer op 180 graden. (Of 15 min op 180 graden en dan nog 4-5 minuten op 200).
- Prak de avocado met peper, zout en het sap van een halve limoen in een kommetje. Hou je van koriander? Voeg ook 1 eetlepel fijngesneden koriander toe.
- Verdeel de ovenfriet over een schaal en verdeel daarover de mais en zwarte bonen. Ik at dit er koud over, maar je kan er ook voor kiezen om dit kort op te bakken.
- Verdeel ook de ingelegde ui, guacamole en fijngesneden tomaat toe.
- Garneer met wat jalapeno pepers en koriander naar wens.