Als er toch iéts is waar ik graag mee ontbijt op vakantie, is het een smoothiebowl. De kans is 99% dat ik er een bestel bij de leuke ontbijt hotspot die ik heb gevonden.
Vaak is het een acaï bowl, maar ik denk dat ik alle soorten en smaken al eens heb geprobeerd. Het is nog nóóit tegengevallen.
Mango, banaan en kiwi vind ik heel lekker, dus dit kon niet fout gaan.
Toevallig had ik ook spirulina thuis, dus dat voegde ik toe. Dat zorgt dan ook voor de felgroene kleur.
Spirulina is super gezond. Het is afkomstig van blauwgroene algen en is rijk aan eiwitten. 1 theelepel in zo’n bowl is genoeg.
1 bowl
Duur: 10 minuten
Mango – kiwi – banaan smoothiebowl
Ingrediënten
- 200 gram bevroren mango stukjes
- 200 gran bevroren kiwi schijfjes
- 4 eetlepels griekse yoghurt
- 1 banaan
- 1 theelepel spirulinapoeder
- 1 gele kiwi
- Handje frambozen
- Handje granola
- Theelepel chiazaad
Bereiding
- Blend de bevroren mango en kiwi in een blender/ food processor. Voeg hier ook de Griekse yoghurt aan toe.
- Snijd de banaan in plakjes en blend 3/4 hiervan door de rest van het fruit. Blend ook de spirulina mee.
- Schep de smoothie in een kommetje en snijd de kiwi in plakjes.
- Maak de bowl af met de andere helft van de banaan, de kiwi, frambozen, chiazaad en granola.
- Bekijk hier de video!