Mango – framboos – sinaasappel smoothiebowl

24 mei 2025

Mango – framboos – sinaasappel smoothiebowl

Deze smoothiebowl lust iedereen. Dat weet ik zeker!

Één van de redenen waarom ik zo van het voorjaar en de zomer hou, is omdat ik dan veel smoothiebowls eet en bestel. Het is fris, zit vol met fruit en de toppings vind ik altijd heerlijk!

In een restaurant bestelde ik, terwijl ik het veel te warm had, een smoothie op basis van frambozen en sinaasappelsap. Dat was zó lekker, dus daar moest ik zelf iets mee bedenken. Het werd deze bowl en hij is meer dan geslaagd.

Deze is lekker als ontbijt, als lunch of gewoon ’s avonds om af te koelen op een warme dag.

1 grote smoothiebowl of 2 kleine bowls

Duur: 10 minuten

Mango – framboos – sinaasappel smoothiebowl

Ingrediënten

  • 200 gram bevroren mangostukjes
  • 150 gram frambozen
  • 150-200 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Voor de topping:

  • 3 eetlepels zelfgemaakte granola
  • 2 eetlepels chocoschelpen
  • 2 eetlepels gojibessen

Bereiding

  • Haal de mangostukjes ongeveer 20 minuten van tevoren uit de vriezer en meng samen met de frambozen en sinaasappelsap in een foodprocessor of blender.
  • Voeg nu wat ahornsiroop toe aan het mengsel en blend alles nog even kort.
  • Schep de smoothie in de bowl en garneer met de granola, chocoschelpen en gojibessen.

Bekijk ook deze recepten

Restaurant Het Hoge Duin (+hotel)
Uitsmijter
Wasabicracker met avocado smash en biefstukreepjes
Pasta pesto ovenschotel
Cookies