Mango Bastogne tiramisu

16 juli 2025

Mango Bastogne tiramisu

Een klassieke tiramisu kent iedereen en eerlijk is eerlijk: ik kies ‘m ook vaak als dessert, maar hoe leuk is het om af en toe eens te variĆ«ren?

Ik maakte al meerdere soorten tiramisu. Denk aan Pornstar Martini, Espresso Martini, pistache, kokos, Lotus Biscoff, aardbei en nog veel meer. Dit keer een variant met mango en Bastogne. Een TOP combinatie als je het mij vraagt.

Deze is heerlijk fris, lekker luchtig en de koekkruimels maken het helemaal af. Wat ook prettig is, is dat ‘ie heel makkelijk te maken is.

12 personen

Duur: 35 minuten + minimaal 1 uur opstijven in de koelkast

Mango Bastogne tiramisu

Ingrediƫnten

  • 200 gram lange vingers
  • 500 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje (8gr) klopfix
  • 120 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 250 gram bevroren mango stukjes
  • 400 gram verse mango (stukjes)
  • 10 Bastogne koekjes
  • +- 500 ml mango fruit drink

Bereiding

  • Klop de slagroom stijf met de suiker, klopfix en vanille aroma.
  • Voeg hier vervolgens de mascarpone aan toe.
  • Mix de bevroren mango stukjes in een blender of foodprocessor. Voeg ook dit toe aan de bak met room. Roer goed door elkaar.
  • Schenk het mango fruit drink in een diep bord of een diepe schaal. Haal 200 gram van de lange vingers hier doorheen en bedek de onderkant van een ovenschaal hiermee.
  • Schep de helft van het room over de lange vingers.
  • Herhaal het nog eens. Haal nu de overige 200 gram lange vingers door het mango fruit drink, bedek de laag met room daarmee en schep vervolgens de laatste helft room op de lange vingers.
  • Snijd de verse mango (stukjes) in kleine blokjes en verdeel deze over de schaal. Laat ‘m ongeveer 1 uur of langer opstijven in de koelkast.
  • Maal de Bastogne koekjes fijn en garneer de tiramisu met de kruimels net voordat je deze serveert. Zo blijven de kruimels lekker knapperig.

Bekijk ook deze recepten

Chinese tomatensoep
Curry puffs
Ferrero Rocher cheesecake
Rendang
Cookies