Een koude mango-avocado-tonijn pastasalade!
Ik weet zeker dat dit is wat iedereen zoekt in deze warme dagen. Zelf zou ik dit het liefst iedere dag maken en eten in ieder geval. Het is namelijk héél makkelijk en er zit zoveel smaak aan.
Dit recept heb ik vaker gemaakt, maar dan alleen een mango-avocado tartaar. Wij aten die op een rooftop in Barcelona en dat vonden wij allemaal het lekkerste ooit. Ik moést het namaken en gelukkig stonden alle ingrediënten op de kaart.
Al mijn recepten maak ik maar 1 keer, maar deze heb ik toch echt al heeeel vaak gemaakt en dat zegt genoeg!
2 personen
Duur: 15 minuten
Mango avocado tartaar pastasalade
Ingrediënten
- 1 bakje verse mango stukjes/reepjes AH
- 1 avocado
- 200-250 gr tonijnsashimi
- 1/2 rode ui
- 5 eetlepels sojasaus
- 150 gr zongedroogde tomaten op oliebasis
- 4 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten
- 1 bosui
- 1,5 eetlepel furikake kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
- Orrechiette pasta
- 1 eetlepel peterselie (vers)
- Eventueel wat sesamzaadjes
Bereiding
- Snijd de mango, avocado en tonijn in stukjes en de rode ui fijn. Meng dit in een kom.
- Schenk 3 eetlepels sojasaus erbij, snijd de peterselie en zongedroogde tomaatjes fijn en voeg ook deze samen met de olie toe aan de kom. Voeg 1 eetlepel furikake kruiden, paprikapoeder, peper en zout toe en meng alles heel goed door elkaar.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een grote pan met water en een snuf zout. Spoel de pasta vervolgens met koud water af.
- Meng de pasta met 2 eetlepels sojasaus en 1/2 eetlepel furikake kruiden. Voeg nu het hele mengsel met tonijn/avocado/mango toe aan de pasta en meng goed door elkaar allemaal.
- Schep de pasta op de borden, of in een schaal en garneer met fijngesneden bosui.