Mango-avocado-tonijn kuipje

2 september 2023

Mango-avocado-tonijn kuipje

Ik zei deze week dat ik hapjes ging maken en daar ben ik gelijk mee begonnen. Dit hapje lag heel erg voor de hand, want het is súper simpel, maar wel mega lekker.

Ik maak mijn recepten nooit 2 keer en al helemaal niet meer dan dat, maar ik geef toe dat ik deze tartaar al zo mega vaak heb gemaakt. Voor mijn vriendinnen met kerst, voor mezelf als hapje en nog veel vaker.

Dit is de tartaar die ik in Barcelona at en waar ik gelijk het recept van wilde weten.

Normaal gesproken zit er ook rauwe rode ui in, maar als hapje is dat denk ik niet zo slim hahaha.

Deze kuipjes zijn perfect, want ze zijn niet te groot en ze staan binnen 10 minuten op tafel. Je kunt ze ook vooraf bereiden.

15 hapjes

Duur: 10 minuten

Mango-avocado-tonijn schuitjes

Ingrediënten

• 200 gr mango stukjes AH

• Jos Poell cups

• 150 gr tonijn (sashimi)

• 1 avocado

• 100 gr zongedroogde tomaten + 2 eetlepels olie daarvan

• 3 eetlepels sojasaus

• 1 theelepel paprikapoeder

• Peper en zout

• Japanse mayonaise

• Eventueel wat furikake als je dat hebt!

Bereiding

• Snijd de mango, avocado en tonijn in kleine blokjes. Meng samen in een kom.

• Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg deze, samen met 2 eetlepels olie van de tomaatjes, toe aan de kom.

• Schenk de sojasaus erbij, voeg peper, zout, paprikapoeder en eventueel wat furikake kruiden toe en meng alles heel goed door elkaar.

• Schep met een lepel de schuitjes vol met de tartaar en garneer alles met een toefje Japanse mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Moederdagontbijt- pancake plateau met fruit, granola en bastogne crumble
Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Gnocchi carbonara
Cookies