Mango avocado tartaar

3 oktober 2021

Mango avocado tartaar

Ik heb mezelf bij deze denk ik echt overtroffen. In Barcelona aten wij een mango avocado tartaar bij @flexandkale. Na de eerste hap wist ik gelijk dat ik dit thuis na ging maken, want wat was dat lekker.

Ik heb op de kaart even gekeken wat erin zat en heb een soort gelijke nagemaakt. Dit is vanaf nu mijn favoriete eten en wil ik nog 100 keer maken.

Echt een perfect voorgerecht dit. Of een gerecht to share. Of een wat kleinere als amuse. Als hij maar op tafel komt bij ieder etentje.

2 tartaartjes

Ingrediënten

• 1 mango

• 1 avocado

• 1 rode ui

• 2 eetlepels semi zongedroogde tomaat

• +- 8 takjes bieslook

• 1 eetlepel sojasaus

• Sesamzaadjes

• Immitatiekaviaar

• Paar takjes rucola (hoeft niet per se, heb ik als garnering)

Bereiding

• Snijd de mango en avocado in kleine blokjes en de zongedroogde tomaat, bieslook en ui fijn.

• Doe alles samen met wat sesamzaadjes in een kommetje en roer met een lepel goed door elkaar.

• Let op: het kleine beetje vocht dat van de zongedroogde tomaat af komt, mag er ook bij.

• Voeg 1 eetlepel sojasaus toe aan het mengsel en roer weer goed door.

• Zet een bakring op je bord en schep het mengsel erin.

• Haal de ring er voorzichtig af en herhaal dit nog een keer.

• Garneer de tartaartjes met eventueel wat rucola sla, maar ook met wat kleine lepeltjes immitatiekaviaar om het af te maken.

Bekijk ook deze recepten

Bao buns met paddenstoelen en gamba’s
Canggu
Pasta broccolipesto
Pesto pulled chicken nachos
Cookies