Maisbrood filet Americain met burrata en runderrookvlees

3 april 2024

Maisbrood filet Americain met burrata en runderrookvlees

De combinatie waarvan je niet wist dat je ‘m nodig had + binnen 15 minuten op tafel. 😉

Dit is letterlijk alles wat ik heerlijk vind op een broodje en het brood zelf maakt het helemaal af als je het mij vraagt.

Deze lunch staat binnen enkele ogenblikken op tafel en dat maakt het natuurlijk extra aantrekkelijk. Zo wordt het nog een aantrekkelijke kantoorlunch ook.

En oja; wist je dat je deze ook op kleine broodjes kan maken? Serveer ze dan als hapje voor je visite. Ik weet zeker dat het in de smaak valt.

2 personen

Duur: 15 minuten

Maisbrood filet Americain met burrata en runderrookvlees

Ingrediënten

• 2 sneetjes maisbrood

• 100 gr filet Americain

• 1 burrata

• 50 gr runderrookvlees

• Peper en zout

• Snuf paprikapoeder

• Snuf chilivlokken

• 1 bosui

Tip: 2 theelepels honing voor de garnering

Bereiding

• Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Zet de broodjes zo’n 8 minuten op 180 graden in de oven.

• Smeer de broodjes rijkelijk in met filet Americain en verdeel daarover de burrata. Strooi er peper, zout, paprikapoeder en chilivlokken over en verdeel daarover het runderrookvlees.

• Garneer de broodjes met een fijngesneden bosuitje en eventueel een beetje honing.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies