Luxe tosti

31 december 2021

Luxe tosti

Een tosti! Wie kan er niet van genieten?

Ik ben er in ieder geval groot fan van en eet het eigenlijk veel te weinig.

Ik ga trouwens altijd voor de ham-kaas variant met ketchup, want tja, die verveelt gewoon nóóit!

Om het recept van een ham-kaas tosti online te zetten vond ik een beetje flauw en zinloos, dus bedacht ik een totaal andere.

Ik had nog wat geitenkaas over van @henriwillig en dat betekende natuurlijk dat die op deze tosti moest! Want die kaas bij hun is zó lekker.

Verder zit hier gebakken ui en champignons, spinazie, parmaham, avocado en wat kruiden op. Loopt het kwijl inmiddels al langs jullie mond?

Anyway, je moet deze echt proberen! Hij is super simpel, maar wel een goedvullende lunch!

2 tosti’s

Ingrediënten

• 4 plakjes boerenbrood meergranen

• 8 plakjes geitenkaas Henri Willig

• 8 zongedroogde tomaten

• 1 gele ui

• 4 grote of 6 kleinere plakken parmaham

• 1/2 avocado

• 4 grote champignons

• 2 handjes spinazje

• Snuf Italiaanse kruiden

Bereiding

• Leg twee broodjes op een plank en beleg deze met een laag spinazie.

• Snijd de ui in ringen en de champignons in dunne plakjes. Bak deze in een pan met olijfolie. Verdeel dit vervolgens ook over de twee broodjes.

• Maak met een kaasschaaf dunne plakjes van de geitenkaas en leg deze op de broodjes.

• Strooi wat Italiaanse kruiden over de kaas en verdeel de plakken parmaham daar weer over.

• Snijd de avocado in dunne reepjes en leg deze op de ham.

• Leg als laatste de tomaatjes op de broodjes en leg de andere twee sneetjes brood er nu op. Besprenkel de broodjes met olijfolie.

• Zet de broodjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (tosti apparaat kan natuurlijk ook, maar daar paste die van mij niet in).

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies