Lotus truffels

7 november 2023

Lotus truffels

Hierbij een recept voor truffels, maar je mag dit eigenlijk niet eens een recept noemen, omdat er zo weinig ingrediënten voor nodig zijn.

Deze truffels zijn altijd goed en je kunt ze ook met alle soorten koek maken. Ik denk dat ik de eens in de paar maanden maak en altijd vallen ze in de smaak. Gewoon omdat het een klein hapje is en niet gelijk een grote punt taart.

Dat zegt overigens niet dat ze niet machtig zijn. Ik hoor áltijd van iedereen: “Nou, na zo’n truffeltje hoef je niet meer te eten” en “Ik zit echt vol”. Mijn moeder zou zeggen als wij dat zeggen nadat wij hebben gegeten: “Dat is ook de bedoeling.” 😉

7 personen

Duur: 4-5 uur

Lotus speculoos truffels

Ingrediënten

• 250 gr Lotus koekjes + extra voor garnering

• 100 gr monchou

• 2 repen melkchocolade

Bereiding

• Maal de koekjes fijn in een foodprocessor.

• Meng de kruimels nu met 100 gr monchou en kneed totdat er een deegbal ontstaat. Maak hier kleine rondjes van. Laat deze 1 à 2 uur koud worden in de koelkast.

• Breng een pan met water aan de kook en zet er een diep bord op. Leg de chocolade hierin en laat helemaal smelten.

• Haal de truffels één voor één met een lepel en vork door de chocolade en leg ze weer op een bord of plank. Garneer alle truffels met extra kruimels. Laat ze nu een paar uur (liefst zo lang mogelijk) in de koelkast staan, totdat de chocola hard is.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies