Deze ziet er net zo lekker uit als dat ‘ie is!
Ik maakte deze Lotus Speculoos tiramisu voor m’n familie als verrassing. Ik kan je zeggen dat ‘ie heel goed in de smaak viel.
Wij aten deze na een groot diner en eigenlijk had niemand meer trek in een toetje, maar voor deze maakte iedereen een plekje.
Ik ben dan ook van mening dat iedereen dit eens moet proeven. En oja: deze tiramisu is zo enorm makkelijk te maken!
10 personen
Duur: 30 minuten + koeling
Lotus Speculoos tiramisu
Ingrediënten
- 400 gram lange vingers
- 2 grote mokken met sterke koffie
- 250 ml slagroom
- 500 gram mascarpone
- 1 zakje (8 gr) klopfix
- 1 theelepel vanille aroma
- 150 gram kristalsuiker
- 4 eetlepels Lotus Biscoff speculoos pasta (creamy)
- 200 gram Lotus Biscoff speculoos koek
Bereiding
- Klop de slagroom stijf met de klopfix, suiker en vanille aroma.
- Voeg de mascarpone en Lotus speculoos pasta toe aan de kom. Roer goed door elkaar.
- Zet wat sterke koffie en zet een grote ovenschaal klaar.
- Maak kruimels van ongeveer de helft van de koek.
- Haal de lange vingers één voor één door de koffie en beleg de onderkant van een ovenschaal daarmee.
- Schep nu de helft van het romige mengsel over de lange vingers. Verdeel hierover een deel van de koekkruimels.
- Herhaal alles nu nog 1 keer (lange vingers – room – kruimels).
- Garneer alles met wat overige koekjes. Zet de schaal nu voor ongeveer 2-3 uur in de koelkast.