Deze pasta heeft alles wat ik en veel van jullie lekker vinden. De kleur doet het altijd goed bij veel volgers, maar ook gamba’s en burrata zijn favoriet.
Hou je niet van gamba’s? Vervang die dan voor stukjes kip, of champignons als je de pasta vegetarisch wil.
De saus lijkt moeilijk te zijn, omdat er veel ingrediënten voor nodig zijn, maar het is de makkelijkste saus ooit, want je mengt alles in één keer in een foodprocessor of blender. De pasta is dan ook heel snel klaar.
2-3 personen
Duur: 40 minuten
Linguine in paprika- en tomatensaus met burrata en gamba’s
Ingrediënten
- 350 gram linguini pasta De Cecco
- 1 teen knoflook
- 3/4 gele ui
- 6 gamba’s p.p.
- 150 ml droge witte wijn
- 250 ml kookvocht
- 1 stracciatella burrata
Voor de saus:
- 295 gram gegrilde paprika (1 pot)
- 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes + 2 eetlepels olie ervan
- 1 teentje knoflook
- 1/4 gele ui
- 2 takjes tijm
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1/2 eetlepel citroensap
- 150 ml kookzuivel of kookroom
- 2 eetlepels strooikaas
- 70 gram tomatenpuree
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
• Meng voor de saus al die ingrediënten in een foodprocessor of blender. Is de saus te dik? Voeg dan 2-3 eetlepels water toe.
• Kook de linguine in een pan met water en een snuf zout. Bewaar 250 ml kookvocht. Spoel de pasta in een vergiet af met koud water.
• Bak in een pan met olijfolie de gamba’s met peper en zout.
• Snijd de knoflook en 3/4 ui fijn en bak in een aparte pan met olijfolie. Schenk na 2-3 minuten de wijn erbij en laat even pruttelen.
• Voeg de paprika- en tomatensaus toe aan de pan, roer even, schenk het kookvocht erbij en roer alles nu heel goed door elkaar. Strooi er nog wat peper over en eventueel wat zout naar smaak.
• Voeg nu de linguine toe en roer alles weer goed door elkaar.
• Schep de pasta op de borden en garneer met de gamba’s en burrata.