Limoncello truffels

29 juli 2021

Limoncello truffels

Deze truffels moét je eens proberen voor wanneer je visite krijgt (of wanneer je gewoon koffie gaat drinken in je eentje).
Deze zijn echt compleet anders dan de andere soorten chocoladetruffels die je overal voorbij ziet komen.
Bij deze truffels zit geen koek vanbinnen, maar roomboter custardcakejes (ja echt!!). Verder zit hier witte chocolade en een vleugje limoncello in verwerkt. Ik snap dat je gaat watertanden bij de gedachte alleen al en dat mag, want wow wat waren ze lekker.
Hoe leuk is het als je gasten ontvangt en ze een truffel als deze aan kan bieden!? 😉
11 truffels
Ingrediënten
  • 2 pakken custardcakejes
  • 1 citroen
  • 4 repen witte chocolade
  • 6 eetlepels limoncello
Bereiding
  • Verkruimel de cakejes in een kom (Ik gebruikte 9 cakejes).
  • Snijd 3/4 van 1 chocoladereep in hele kleine stukjes en doe dit bij de cake.
  • Knijp de helft van een citroen uit in de kom.
  • Giet ongeveer 6 eetlepels limoncello in de kom en meng nu alles goed door.
  • Rol balletjes van het “deeg” en zet deze op een bord voor minimaal een uur tot anderhalf uur.
  • Smelt de 1,5 chocoladereep au ben marie.
  • Leg je truffel op een vork en giet de gesmolten chocolade over je truffel. Zet ze vervolgens op een plaat met folie of bakpapier. Herhaal dit met alle truffels.
  • Wanneer je chocolade op begint te raken voeg je weer wat nieuwe toe.
  • Voeg zelf nog wat versiering toe die jij leuk vindt. Ik gebruikte deze spikkels, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook versieren met wat overige kruimels van een custardcakeje.
  • Ga jij ze maken?  Laat het maar weten!

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies