Limoncello tiramisu

27 juli 2023

Limoncello tiramisu

Ben je een limoncello liefhebber, of geef je binnenkort een feestje? Dan is deze tiramisu echt perfect voor je! Het is natuurlijk niet zo dat je letterlijk een shotje limoncello drinkt wanneer je deze eet, maar ik moet eerlijk toegeven: je proeft zo nu en dan wel de drank! Dat weet je met een limoncello tiramisu….

Ik maakte deze voor mijn vriendinnen en ik was bang dat iedereen hem te sterk zou vinden en ik voor niets al dat werk had gedaan (en 1000 foto’s had gemaakt). Iedereen was enthousiast en vond hem heerlijk. Ik schrok er een beetje van zelfs!

Als ik aan de bar een shotje bestel, is het altijd limoncello. Ten eerste omdat ik het gewoon lekker vind en ten tweede omdat ik heel hard moet huilen als ik denk aan apfelkorn, wodka etc etc…

8-10 personen

Duur: 1/2 dag tot 1 dag

Limoncello tiramisu

Ingrediënten

• 500 gr mascarpone

• 250 ml slagroom

• 1 zakje klopfix

• 100 gr kristalsuiker

• 2 theelepels vanille aroma

• Snuf zout

• Rasp van 1 citroen + sap van 1/2 citroen

• 3/4 potje chivers lemon curd

• 1 reep witte chocolade

• 200 gr lange vingers (grote schaal? Extra!)

• Limoncello

Tip: deze tiramisu is na een dag lekkerder, want dan proef je de drank minder goed en zijn de lange vingers lekkerder !!

Bereiding

• Klop de slagroom stijf met de klopfix. Voeg hier vervolgens de suiker, zout, vanille aroma en mascarpone aan toe. Roer goed door elkaar.

• Rasp een halve citroen over de kom, knijp een halve citroen uit en voeg ongeveer 2 eetlepels limoncello toe. Roer goed door elkaar.

• Maak een laagje limoncello in een diep bord. haal de lange vingers hier allemaal doorheen (zoals je normaal met koffie doet). Bedek de onderkant van een ovenschaal met lange vingers.

• Schep een deel van het mascarpone mengsel erover, zodat de lange vingers bedekt zijn.

• Roer met een lepel de lemon curd goed door en schep dit op de mascarpone. Verdeel het goed.

• Rasp de helft van de chocoladereep over de lemon curd.

• Haal de lange vingers opnieuw door de limoncello, verdeel ze over de witte chocolade en schep het overige mascarpone mengsel nu eroverheen.

• Garneer alles met geraspte witte chocolade en citroenrasp.

• Zet de schaal voor zo’n 6 uur in de koelkast. Het lekkerste is een hele dag, want dan proef je de drank minder goed en dan zijn de lange vingers zachter!!

Bekijk ook deze recepten

Spinazie omelet met warmgerookte zalm
Zalm teriyaki pastasalade
Gnocchi carbonara
Pistache tiramisu
Cookies