Limoncello cheesecake met bitterkoekjes en pistache nootjes

31 januari 2022

Limoncello cheesecake met bitterkoekjes en pistache nootjes

“Desserts bestaan uit meer dan koek, chocola en karamel Lucia. Écht waar, ze bestaan!!”

Dit moet ik af en toe even tegen mezelf zeggen, voordat ik straks oud en verrimpeld ben en iets van 857 desserts met koek en gesmolten chocolade op mijn site heb staan. (Wél lekker trouwens!!).

Nou vooruit, dit dessert is dus uit mijn comfortzone en ik was stiekem een beetje bang dat het bij niemand in de smaak ging vallen.

Dat had ik dus helemaal mis, want hij is echt onwijs lekker.

Steeds als je een hapje neemt, proef je weer nieuwe smaken en die verwacht je echt niet. Best apart, maar dat maakt het wel echt eens een keer leuk.

Ik wil het iedereen ook zeker aanraden om dit toetje eens te maken voor je gasten. Ze zullen versteld staan.

5 glazen

Ingrediënten

• 8 eetlepels limoncello

• 150 ml slagroom

• 1 zakje klopfix

• 30+20 gr kristalsuiker

• 2 theelepels vanille aroma

• 200 gr philadelphia roomkaas

• 250 gr mascarpone

• Handje pistache noten

• 1 citroen

• Lemoncurd AH (of zelf maken)

• +- 12 bitterkoekjes

Bereiding

• Snijd de bitterkoekjes in kleine blokjes en de pistache nootjes fijn.

• Mix de roomkaas kort met de mascarpone, 5 eetlepels limoncello, 1 theelepel vanille aroma en 30 gram suiker in een kom met een mixer.

• Rasp 3/4 van de citroen over de kom en knijp één van de helften uit over het mengsel. Roer dit allemaal goed door met een spatel of lepel.

• Klop de slagroom stevig in een kom, samen met de klopfix, 20 gr suiker, 3 eetlepels limoncello, en de andere citroenhelft voor het citroensap.

• Verdeel een deel van de bitterkoekjes over de glazen en vervolgens wat pistache nootjes. Daarop spuit (met spuitzak, met lepel kan ook gewoon) je wat van het roomkaas mengsel en daar overheen schep je 1 grote theelepel lemoncurd. Herhaal dit nog een keer.

• Spuit als laatste met een spuitzak en spuitmondje mooie toefjes met de slagroom op je dessert. Verkruimel hier nog wat nootjes en bitterkoekjes over.

Bekijk ook deze recepten

Orzo truffel carbonara
Kersen kruimel cheesecake met witte chocolade
Ontbijtrestaurants in Marbella
Bao bun met gehakt in tomatensaus
Cookies