Licht pittige gambasalade

14 juli 2022

Licht pittige gambasalade

Ikzelf vind het wel prettig als een salade warme ingrediënten bevat. Zelf maak ik er bijvoorbeeld altijd een met kip, paprika, champignons etc. Daar zit ik toch iets voller van en zo voelt het als een maaltijd.

Deze salade heeft al zoveel smaak, dat er helemaal geen dressing bij hoeft. Door de zongedroogde tomaten komt er heel veel smaak aan de groenten. En het rode pepertje maakt hem net iets pittiger.

Wat wel prettig is, is dat deze salade zo op tafel staat. Alles even kort bakken, in een bord scheppen en klaar is Kees. Precies perfect voor deze warme dagen.

1 salade

Ingrediënten

• Romanaine sla (andere sla kan ook)

• 7 gamba’s

• 3/4 rode peper

• 1 theelepel paprikapoeder + extra voor garnering

• 3/4 gele paprika

• 1/2 gele ui

• 1/3 komkommer

• 1/2 avocado

• +- 5 zongedroogde tomaatjes + 1 eetlepel olie ervan

• 1 eetlepel peterselie

• Scheut ketjap manis

• Koriander *

• Handje taugé

• 1,5 eetlepel cashewnoten

• Peper en zout

Bereiding

• Snijd de paprika en rode peper fijn en de ui in halve ringen. Bak dit, samen met de cashewnoten en een snufje paprikapoeder, in een pan met olijfolie.

• Voeg na 2-3 minuten de taugé en zongedroogde tomaten + olie toe en bak lekker mee.

• Bestrooi de gamba’s met peper, zout en paprikapoeder en bak deze in een andere pan met olijfolie. Voeg hier een scheut ketjap aan toe.

• Snijd de avocado in dunne plakjes en de komkommer in kleine partjes.

• Verdeel de sla over je bord en leg de avocado aan de zijkant.

• Schep de groente en de gamba’s naast de avocado en verdeel de komkommer ertussen.

• Garneer alles met wat paprikapoeder, fijngesneden bosui, peterselie en eventueel wat koriander.

Bekijk ook deze recepten

Blini warmgerookte zalm met guacamole
Runderstoof met zoete aardappel
Romige pompoenpasta met champignons en feta
Prei stamppot met pulled chicken
Cookies