Lasagne alla puttanesca

1 december 2021

Lasagne alla puttanesca

Jaja, daar is hij dan.

Al sinds ik deze blog heb, wordt mij gevraagd: “wanneer ga je nou een lekkere lasagne maken?” “Heb je ook een lasagne recept voor mij?” “Ik wil n keer lasagne zien!”. Nou, bij deze!

Ik zou eerlijk gezegd zelf nooit lasagne kiezen in een restaurant. Waarom? Geen flauw idee, maar een groot bord tagiatelle trekt gewoon veel meer mijn aandacht.

Toch denk ik, dat als ze deze lasagne zouden verkopen in restaurants, ik van m’n standpunt af zou stappen en hem gewoon zou bestellen.

Hij was héérlijk en dat vonden de mensen om mij heen ook.

Er zitten olijven in en daar houdt niet iedereen van, maar probeer het, want die overheersen echt niet!

En oja, wil je hem liever met vlees erin i.p.v. alleen groente? Je kunt er makkelijk 2 kipfiletjes in meebakken.

3 personen

Ingrediënten

• 5 lasagne bladen

• 1 teen knoflook

• 1 rode ui

• 150 gr zwarte olijven zonder pit

• 50 gr kappertjes

• Grote snuf cayenne peper

• Grote snuf oregano

• Snuf chilipoeder

• 1 glas rode wijn

• 350 ml tomatenpassata

• 1 zakje parmezaanse kaas voor in de oven

• Peper en zout

• 1 aubergine

• 1 courgette

• +- 8 cherry tomaatjes

• Allesbinder

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn, snijd de aubergine, courgette en tomaatjes in partjes en snijd de olijven in tweeën.

• Bak de ui en knoflook in een pan met olijfolie.

• Voeg na 3 minuten de aubergine, courgette en tomaatjes toe en bak even goed mee.

• Voeg vervolgens de kappertjes en olijven toe en roer weer goed door elkaar.

• Schenk dan de wijn en tomatenpassata erbij en strooi de kruiden en peper en zout over de pan. Voeg nog wat allesbinder toe en laat het mengsel even pruttelen.

• Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

• Verdeel een laag van de saus en groenten over een ovenschaal. Leg daarop 3 lasagne bladen. Verdeel daarover weer een laagje saus en groenten en daarop 2 lasagne bladeren. Schep nu de pan leeg over de bladen en bedek de schaal helemaal met de kaas.

• Zet de schaal 30 minuten in de oven.

Bekijk ook deze recepten

Warme geitenkaas pastasalade met zoete aardappel
Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Granada
Cookies