Langoustine pasta met kreeftensaus

21 juni 2024

Langoustine pasta met kreeftensaus

Een luxe pasta die veel mensen heel lekker zullen vinden.

Zelf ben ik echt gek op kreeftensaus. Met een pasta kreeftensaus zit je bijna altijd goed in een restaurant. Hmmm…

Ik maakte deze met langoustines, máár wil je het jezelf makkelijker maken? Ga dan gewoon voor gamba’s. Je kan gamba’s in schil gebruiken, of normale gebakken gamba’s. Ik geef toe: als ik deze pasta nog eens maak, gebruik ik die ook. Gemak dient de mens zeggen ze weleens. 😉

Dit recept maakte ik al heel lang geleden en ik kan het mezelf nog héél goed herinneren dat ik deze hele schaal op wilde eten. Mijn moeder stond naast mij om het bord onder m’n neus weg te halen, want als ik dit helemaal op zou eten, zou t niet goed gaan met mij hahaha.

2 personen

Duur: 40 minuten

Langoustine pasta met kreeftensaus

Ingrediënten

  • Spaghetti
  • 400 ml kreeftenfond
  • 2 eetlepels ketchup
  • Peper en zout
  • 1 grote tomaat
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml kookroom
  • Grote scheut witte wijn
  • Snuf cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peterselie
  • +- 12 langoustines
  • 6 witte asperges
  • Klont boter
  • 1 eetlepel suiker

Maak je dit met gamba’s? Sla de stappen van de langoustine dan over, maar vervang die allemaal voor gamba’s.

Bereiding

  • Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Giet deze vervolgens af.
  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de achterkant af. Breng een grote pan met water, een eetlepel suiker en klont boter aan de kook en kook hier de asperges zo’n 12 minuten in. Laat ze daarna nog even wellen in het water.
  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Maak een snede in de lengte van 6 langoustines. Vul deze met een mix van 1/2 teentje knoflook, wat olijfolie en fijngesneden peterselie. Zet deze voor zo’n 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Pel de andere 6 langoustines.
  • Bak de ui, rest van de knoflook en de losse stukjes langoustine in een grote pan met olijfolie. Voeg hier de kreeftenfond, kookroom, ketchup, cayennepeper, paprikapoeder, witte wijn en peper en zout aan toe. Roer alles goed door elkaar en laat even pruttelen.
  • Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze met een handje fijngesneden peterselie toe aan de pan.
  • Om de saus wat dikker te maken, kun je wat allesbinder, bloem of maizena toevoegen.
  • Voeg de spaghetti toe aan de pan en roer alles goed door elkaar, zodat de saus in de spaghetti trekt. Voeg ook de stukjes gebakken langoustines/gamba’s toe.
  • Snijd de asperges in stukjes en voeg toe aan de pan (bewaar iets voor de garnering).
  • Schep de pasta op je bord en garneer het met de langoustines, wat asperge stukjes en peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Shrimp sesam toast
Tiroler Gröstl
Valentijns pannenkoeken
Ragu taco’s
Cookies