Lamsstoof

30 oktober 2023

Lamsstoof

Nu de klok weer achteruit is gegaan, is voor mij de herfst en eigenlijk zelfs winter officieel begonnen. Dat betekent voor mij dan ook dat de slowcooker weer aan kan. Deze lamsstoof heeft er al heel wat uren in gezeten en het was héérlijk!!

Ik denk dat de slowcooker in de winter zo’n 4-5 dagen zijn werk doet bij ons thuis. Ik raad het iedereen aan om deze te kopen, want je kunt er zóveel lekkers in maken!

Wij aten deze lamsstoof met zowel aardappelen als rijst. Ik heb deze ook eens gegeten met pasta. Het ligt er dus echt aan wat je zelf het lekkerste vindt. Wij hadden nog wat saus over van deze stoof, dus dat hebben wij de dag daarna bij de patat gegeten. Wat een feestmaal!!

Dit gerecht doet het trouwens ook goed tijdens de feestdagen! 😉😍

3-4 personen

Duur: 6 uur

Lamsstoof

Ingrediënten

• 750 gr lamsschouder

• 2 teentjes knoflook

• 2 gele uien

• 2 laurierbladen

• 1 rode paprika

• 1 courgette

• 1 aubergine

• 1/2 zoete aardappel

• 70 gr tomatenpuree

• 100 gr magere spekblokjes

• 3 takjes tijm

• 150 ml rode wijn

• 150 ml water

• 200 ml kalfsfond

• 2 theelepels paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• Snuf chilipoeder

• Peper en zout

Ik at dit met rijst en aardappelen, maar je kunt het ook met spaghetti eten!

Bereiding

• Snijd de ui en knoflook fijn en de lamsschouder in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

• Bak de stukjes lam met wat peper en zout in een pan met een grote klont boter. Bak zodat alle kanten dichtgeschroeid zijn, dus heel kort. Leg de stukjes vervolgens apart in een schaaltje.

• Bak in diezelfde pan de ui en knoflook en snijd ondertussen de courgette, aubergine en paprika fijn. Bak deze samen met de spekjes ook mee in de pan.

• Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Schenk dan de wijn en fond erbij en voeg de tijm, laurierblad, peper en zout, paprikapoeder, chilipoeder en Italiaanse kruiden toe.

• Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes.

• Giet alles over in de slowcooker en voeg de zoete aardappel, stukjes lam en het water toe.

• Zet de slowcooker voor zo’n 4-5 uurtjes op 2 (high).

• Maak je dit niet in een slowcooker? Voeg alles samen in de pan en laat het zo’n 4-5 uur op laag/middelhoog vuur staan.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies