Krokante kipspiesjes met citroen aioli

4 november 2025

Krokante kipspiesjes met citroen aioli

Dit lust iedereen!!

Een hapje met kip doet het eigenlijk altijd goed bij visite. Zelf sla ik het ook nooit af..

Een ‘simpele’ kipspies is natuurlijk lekker, maar met een krokant randje én citroen aioli is het natuurlijk helemaal 10/10.

Mocht je ‘m willen garneren met een ander sausje, dan kan dat uiteraard ook!

6 personen

Duur: 45 minuten

Krokante kipspiesjes met citroen aioli

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • Peper en zout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf knoflookpoeder
  • 1 of 2 eieren
  • Bloem
  • Cornflakes naturel
  • 3 eetlepels aioli
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 bosui
  • (zonnebloem)olie

Verder nodig: spiesjes

Bereiding

  • Snijd de kip in stukjes en meng met de peper, zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en cayennepeper.
  • Zet 3 borden (met rand) of kommetjes naast elkaar. Vul er 1 met bloem, 1 met geklutst ei en 1 met cornflakes. Maak de cornflakes heel fijn met de hand.
  • Haal de kip eerst door het bakje met bloem, daarna door het ei en daarna door de cornflakes. Zorg ervoor dat alle stukjes kip bedekt zijn met cornflakes.
  • Maak 6 of 7 spiesjes en bak deze om en om krokant/bruin in een pan met (zonnebloem)olie. Zorg er wel voor dat de olie goed heet is.
  • Zet het vuur niet te hoog, want het brandt snel aan. Bak de spiesjes zo’n 5-6 om 5-6 minuten (check zelf wel even of het er goed uitziet en de kip gaar is).
  • Maak ondertussen de citroen aioli. Vul een bakje met de aioli en rasp hier 3/4 citroen over. Knijp ook een halve citroen uit boven de kom. Voeg nog een eetlepel yoghurt toe en meng alles dan met een lepeltje.
  • Verdeel de spiesjes over een bord, schaal of plank en garneer met de citroen aioli en wat fijngesneden bosui.

Bekijk ook deze recepten

Broccolini side dish
Goulashsoep
Rode port risotto met biefstuk en burrata
Chinese tomatensoep
Cookies