Krokant brioche met burrata en Muhammara

12 mei 2023

Krokant brioche met burrata en Muhammara

Van belegde broodjes word ik zo blij en van belegde brioche broodjes met burrata word ik blij, gelukkig, vrolijk en enthousiast.

Ik kan er niks aan doen, maar het is een soort verslaving waar ik heel moeilijk mee kan stoppen.

Ik denk ook dat als er nog maar één ding was dat ik iedere dag zou mogen eten, dat ik dan voor krokant brioche brood zou gaan. Zó lekker!!

Deze broodjes zijn voor de extra smaak belegd met Muhammara van Maza . Die heb ik maanden geleden voor het eerst geproefd en op dat moment vond ik het jammer dat ik er pas zo laat achter kwam dat het zó lekker is. Je maakt er echt álles lekker mee en een broodje, cracker of toast krijgt gelijk meer smaak. Vandaar de combinatie met burrata op dit broodje.

3 broodjes

Duur: 20 minuten

Ingrediënten

• 1 brioche brood

• 3 grote eetlepels Maza Muhammara

• 1 burrara

• 3 handjes romaine sla

• 1 gele ui

• 6 cherrytomaatjes

• 2 theelepels paprikapoeder

• Peper en zout

• Eventueel wat peterselie om te garneren

Bereiding

• Snijd drie dikke plakken van het brioche brood en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en zet de broodjes zo’n 10 minuten in de oven op 180 graden, of totdat de broodjes bruin kleuren.

• Verdeel wat sla over de broodjes en verdeel de burrata erover.

• Snijd ondertussen de ui fijn en bak deze in een pan met wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de tomaatjes toe en strooi wat peper, zout en paprikapoeder erover.

• Schep de Muhammara op de burrata en smeer een beetje uit. Verdeel daarover de ui en tomaat. Garneer alles met eventueel wat peterselie.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies