Krokant brioche met burrata en meloen

6 juni 2023

Krokant brioche met burrata en meloen

Vorig jaar maakte ik er een salade van en dit keer zijn het broodjes. Belegd met burrata, twee soorten meloen, parmaham en pistache.

Dit is voor mij echt zomer op een broodje. Het is lekker fris, romig en het broodje zelf is krokant. Love it!

Afgelopen weekend at ik een hele frisse burrata met perzik en een frisse salade eronder. Zoiets ga ik binnenkort ook eens maken, want al die smaken bij elkaar zijn echt super.

En voor de mensen die geen burrata lusten: sorry! Er is hopelijk nog genoeg keus voor andere lekkere gerechten haha.

Ik kan het echt óveral bij eten en heb het liefst ook een gehaktbal met burrata.

Hapje voor 3 personen

Duur: 15 minuten

Geroosterd brioche met burrata en meloen

Ingrediënten

• 1 brioche brood

• 1 stracciatella burrata

• 1 bakje groene meloen AH

• 1 bakje cantaloupe meloen AH (oranje)

• 3 grote plakken parmaham

• Handje pistachenoten

• Honing

Bereiding

• Snijd 3 dikke plakken van het brioche brood en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en zet de bakplaat voor zo’n 8-10 minuten op 180 grade in de oven, of totdat de broodjes bruin en krokant zijn.

• Beleg de broodjes met de stracciatella burrata en smeer dit uit.

• Snijd de meloen in kleine stukjes en verdeel deze over de broodjes.

• Scheur de plakken parmaham in tweeën en verdeel ook deze over de broodjes.

• Snijd de pistachenoten fijn en garneer de broodjes met de noten en wat honing.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies