Krieltjes met pesto en warmgerookte zalm

16 oktober 2022

Krieltjes met pesto en warmgerookte zalm

Iets waar ik een paar jaar geleden iedere week zó naar uitkeek, was mijn bord (3 borden) met kip, krieltjes en groenten op woensdagavond. Als ik in de bus terug van school zat, was ik helemaal blij, omdat ik bij thuiskomst gelijk aan kon schuiven en dit at met 3 soorten saus.

De dagen dat ik een gehaktbal met spinazie at, keek ik net iets minder naar uit, maarja..

Tegenwoordig heb ik iedere dag zin in m’n eten, want het is iets nieuws voor m’n site of gewoon iets gezonds dat ik zelf uit heb gekozen. Elke dag een feestje!

Deze krieltjes zijn gemaakt met groenten, pesto en warmgerookte zalm. Totaal anders dan hoe ik ze vroeger at, maar nog steeds hartstikke lekker. En de zalm geeft toch net even die extra smaak aan dit gerecht.

2 personen

Ingrediënten

• 400 gr krieltjes

• 2 eetlepels groene pesto

• 1/2 rode paprika

• 5 champignons

• 5 groene asperges

• 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes

• 1 gele ui

• 1 teen knoflook

• Handje cashewnoten

• 1 bosui

• Grote scheut ketjap manis

• Peper en zout

• 1 theelepel komijnpoeder

• 1,5 theeleel paprikapoeder

• 1,5 theelepel Italiaanse kruiden

• 2 takjes rozemarijn

• 1 grote moot warmgerookte zalm

Bereiding

• Snijd de ui en knoflook fijn, de asperges in vieren, de paprika in kleine stukjes en de champignons in partjes. Bak dit samen met de krieltjes in een grote pan met wat olijfolie.

• Voeg de zongedroogde tomaten, komijnpoeder, paprikapoeder, italiaanse kruiden, peper en zout en de blaadjes van de rozemarijn toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en bak lekker mee oo hoog vuur.

• Schenk de ketjap erbij en voeg even daarna de pesto en cashewnoten toe aan de pan. Roer alles wederom goed door.

• Verwarm de zalmmoot 30 seconde in de magnetron.

• Schep de krieltjes op de borden en verdeel de zalm erover.

• Garneer alles met wat fijngehakte bosui.

Bekijk ook deze recepten

Pistache tiramisu
Caesar poké bowl
Bagel beenham en bagel kipham
Gorgonzola ravioli
Cookies