Koude pastasalade

18 augustus 2022

Koude pastasalade

Een pastasalade doet het altijd goed. Of dat nou tijdens een bbq is, tijdens een normaal diner of als lunch, de kom gaat op.

Laatst hadden wij een gourmet avondje gepland met vriendinnen. Vooraf stuurde 2 personen “wat hebben we nodig? Anders komt er niets he!!”. Niet veel mensen gaven antwoord, maar het kwam wel goed.

Eenmaal bij elkaar aangekomen, kwam iedereen met grote, zware tassen aan.

We waren met 6 personen, maar ik denk dat we voor 14 personen eten hadden (dit hebben wij altijd en we leren er niet van). Iedereen had natuurlijk iets meegenomen en gemaakt, want niemand stuurde iets.

Waar ik het meest naar uitkeek en wat ik ook bijna helemaal op heb gegeten, is de grote kom met pastasalade die een vriendin haar vader maakt. Ik weet niet hoe het komt, maar die is zó lekker en daar ga je echt aan door.

Zelf wilde ik er ook eens een maken en dat is aardig gelukt. Ik denk dat de zongedroogde tomaatjes veel smaak geven aan deze koude pasta.

Hij vult, maar is eigenlijk ook enorm luchtig, omdat het geen romige saus ofzo bevat.

1 grote kom

Ingrediënten

• Pasta fusili

• 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes + 5-6 eetlepels olie daarvan

• 2/3 courgette

• 1 rode paprika

• 1 teen knoflook

• 8 cherrytomaatjes

• 2 eetlepels kappertjes

• 1 grote bosui

• Handje pecannoten

• 2 handjes rucola

• 3 eetlepels parmezaanse kaassnippers

• +- 2 theelepels paprikapoeder

• +- 2 theelepels Italiaanse kruiden

• 1 takje tijm (blaadjes ervan)

• Peper en zout

Bereiding

• Kook de pasta in een pan water met een snuf zout zoals aangegeven op de verpakking. Giet deze vervolgens af met koud water.

• Snijd de knoflook fijn, de paprika in kleine stukjes en de courgette in kleine plakjes en partjes. Bak deze in een pan met olijfolie.

• Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en de cherrytomaatjes in tweeën of drieën.

• Meng de pasta in een bord met de gebakken groenten, kappertjes, de cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes. Roer goed door met een lepel.

• Voeg de olie van de zongedroogde tomaten, de fijngehakte pecannoten, rucola, fijngesneden bosui, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, tijm en peper en zout toe en roer dit ook allemaal goed door.

• Laat alles even staan, zodat de smaak goed in de pasta trekt.

• Garneer alles met flink wat parmezaanse kaas.

Bekijk ook deze recepten

Truffel udon noedels
Aardbei tiramisu
Honingkip salade met burrata
Aubergine curry
Cookies