Koude pastasalade met groenten en burrata

19 juni 2023

Koude pastasalade met groenten en burrata

Een pastasalade is altijd goed. Of het nou op een zomerse dag als avondmaaltijd is, of bij een lekkere bbq.

Vorig jaar maakte ik er een en die wordt niet snel overtroffen, maar deze met tortellini (gevuld met prosciutto ham) is ook wel heel lekker. Ik probeerde wéér een klein portie voor 1 persoon te maken, maar gek genoeg lukt mij dat nooit. Het eindigt altijd hetzelfde: buikpijn en spijt, omdat ik te veel heb gegeten. Áltijd hetzelfde en ik leer er niet van.

Ik wilde schrijven dat deze salade perfect is voor de zonnige dagen als nu, maar als ik nu naar buiten kijk, zie ik bomen die bijna omwaaien.

2 personen

Duur: 25 minuten

Koude pastasalade met groenten en burrata

Ingrediënten

• 1 pak AH cappelletti prosciutto crudo (pasta)

• 1 aubergine

• 3/4 courgette

• 1/2 rode paprika

• 1 teen knoflook

• 1 gele ui

• 1/2 citroen

• 3/4 blikje artisjokharten

• 1 eetlepel pijnboompitten

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• Peper en zout

• Grote hand rucola

• 3 eetlepels groene olijven zonder pit

• 1 stracciatella burrata

Bereiding

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in een pan met water en een snuf zout. Spoel de pasta vervolgens af met koud water.

• Snijd de knoflook en ui fijn, de aubergine, paprika en courgette in stukjes en de artisjokjarten door de helft. Bak dit in een grote pan met olijfolie. Voeg na een paar minuten de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout toe.

• Knijp de halve citroen uit boven de pasta en meng dit met de rucola en olijven. Voeg vervolgens de groenten toe en meng alles goed door elkaar.

• Schep de pastasalade op je bord of een schaal en garneer deze met wat schijfjes citroen, burrata en pijnboompitten (deze zou je kort kunnen roosteren in een droge pan.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies