Koude pasta pesto salade

25 januari 2024

Koude pasta pesto salade

Ik denk dat je heel veel mensen wakker mag maken voor een bordje pasta pesto. Het is gewoon super simpel, maar er zit wel heel veel smaak aan.

Zelf pesto maken is natuurlijk mega makkelijk en zo klaar, maar wil je het jezelf nóg makkelijker maken? Dan is een potje pesto van de supermarkt of delicatessenwinkel ook goed.

Ik ben gek op koude pastasalades, want het vult enorm en je kan er heel erg mee variëren. Zelf had ik bij het maken van dit recept nog een burrata in de koelkast liggen, dus vandaar dat ik daar het recept mee heb afgetopt. Je kan hem weglaten, maar ik vind het natuurlijk een geweldige toevoeging, want Lucia en burrata = ❤️

2 personen

Duur: 25 minuten

Koude pasta pesto salade

Ingrediënten

• 300 gr vlinderpasta

• 200 gr kipfilet

• 1 teen knoflook

• 1 theelepel kipkruiden + extra voor in de pasta

• 3 eetlepels ketjap manis

• 1 theelepel paprikapoeder

• 1 theelepel Italiaanse kruiden

• Grote hand rucola

• 1/2 avocado

• 1/2 rode paprika

• 1/2 gele paprika

• 1 burrata

• 2 eetlepels groene pesto

• 1 eetlepel strooikaas

• 1 ei

• 8 cherrytomaatjes

• 8 zongedroogde tomaatjes

Bereiding

• Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en spoel af met koud water.

• Snijd de kip en paprika’s in stukjes en de knoflook fijn. Bak met peper, zout en kipkruiden in een pan met olijfolie en voeg na een paar minuten de ketjap manis toe.

• Kook een ei in een aparte pan met water zo’n 8 minuten. Spoel af en snijd in vieren.

• Meng de koude pasta met de rucola, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en wat kipkruiden in een kom. Voeg hier alvast een deel van de kip en paprika’s aan toe. Bewaar de rest voor de garnering.

• Snijd de avocado, cherry- en zongedroogde tomaatjes fijn en voeg dit ook toe aan de pasta.

• Schep de pesto erbij en voeg de strooikaas toe. Meng alles heel goed.

• Schep de pasta op je bord en garneer met burrata en de overige stukjes kip en paprika.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies