Kopenhagen

26 januari 2023

Kopenhagen

Kopenhagen is zo´n stad die niet iedereen als eerste keus heeft om naartoe te gaan, maar waar iedereen wel lyrisch over is en toch eens naartoe wil in z´n leven. Wij besloten hier midden corona naartoe te gaan en begin januari. Dit bleek achteraf geen goed idee, want eenmaal daar, kwamen wij erachter dat alles gesloten was. Wanneer het dan hard regent en ijskoud is, duren 5 dagen best lang. Wij zijn een dag eerder teruggegaan, maar hebben alsnog heel veel gegeten. Een hele dure, maar mooie stad. En met het eten zit het wel goed..

Feel good cafe

Dit restaurantje is perfect voor een ontbijtje of lunch. Je kunt er verschillende smoothies bestellen, lekkere broodjes of bowls. Ik ging voor een chiabowl met mango en granola.

Aamanns

Als je in Denemarken bent, moet je natuurlijk smorrebrod eten en dat kan in Kopenhagen bij Aamanns het best. Je krijgt een hele grote kaart en je weet niet wat je moet kiezen, dus daarom besloten wij een proeverij van 3 soorten te bestellen. Goede keus, want ze waren allemaal zo extreem lekker.

42RAW

Hier hebben wij twee keer ontbeten. Je kunt hier terecht voor een lekkere toast met avocado, ei of hummus, maar ook voor de lekkerste bowls. Ik koos eerst voor een blauwe smoothiebowl en ging de dag daarna voor een groene. Echt heel lekker en een perfecte start van je dag.

The organic boho

The organic boho wilde ik graag naartoe voor ontbijt, maar dit restaurant was gesloten in verband met corona. Alles ziet er onwijs goed uit en het lijkt me een super leuk restaurant.

The sixteen twelve

Hier kwamen wij na een lange en koude wandeling terecht en dat was maar goed ook, want wij hadden extreme honger. Wij bestelden beiden een avocado toast met ei en een stapel pannenkoeken. Voor m´n gevoel zaten er 3 avocado´s op dit broodje, want hij was extreem goed belegd. Mij hoorde je niet klagen, want het was heerlijk allemaal.

Spuntino

Bij dit restaurant aten wij de eerste avond en dat was eigenlijk heel fijn. Het was een simpel, Italiaans restaurant en het was perfect voor de eerste avond. Heerlijke voorgerechten en de pasta met gamba´s was echt verrukkelijk. Het was heel druk, dus reserveren is een must.

Kokkeriet

Ik kan alleen maar zeggen ´neem je portemonnee mee´. Dit wisten wij natuurlijk al wel, want het restaurant zit gevestigd in Kopenhagen en heeft een michelin-ster. Het eten was overigens wel super lekker allemaal. Wij kozen het menu met 9 gangen en daarbij bestelden wij een glas champagne en heerlijke koffie met bonbons. Het personeel was onwijs vriendelijk en wij kregen als extra’tje nog nieuwe gerechten en wijnen te proeven.

Andersen bakery

In Kopenhagen ga je het liefste van bakkerij naar bakkerij, want overal zie je heerlijke broodjes, cupcakes en taarten voor de ramen staan, maar wij hebben het rustig gehouden. Het was hard aan het regenen en wij zaten al een tijdje op de kamer. Deze bakkerij zat dicht bij ons hotel en het was een goed idee om hier voor het diner naartoe te gaan. Wij konden niet kiezen, maar besloten om een taartje en wat petit fours te bestellen. Heerlijk.

Cadence

Wat een heerlijk restaurant is dit voor ontbijt of lunch. Er waren hier veel mensen aan het werk en de sfeer was er fijn. Wij bestelden een ontbijt panna cotta met granola, een perensapje, koffie en een heerlijk bananenbrood. Alles was net even anders dan bij een normaal ontbijtrestaurant en het beviel ons goed.

Keyser Social

Bij Keyser Social hadden wij gereserveerd en dat was fout gegaan. Ons werd verteld dat wij alleen nog aan de bar konden zitten en dat bleek nog leuker te zijn. Je kunt hier Aziatisch eten. Geen sushi, maar allemaal hapjes en kleine gerechten. Wij gingen voor het grote menu en kregen daarbij alles te proeven. Echt alle gerechten waren lekker en de cocktails, die voor onze neus werden bereid, waren ook heerlijk.

Juno the bakery

Een reden waarvoor ik terugga naar Kopenhagen is toch wel Juno The Bakery… Ik kreeg deze bakkerij getipt en zie nog steeds dagelijks foto’s van de lekkernijen, maar helaas was deze bakkerij bij ons gesloten. Mocht je naar Kopenhagen gaan, dan moet je hier echt naartoe..

McJoy´s Choice

Wanneer je langs de gekleurde Nyhvn loopt, kom je dit leuke tentje tegen. Wij liepen hier per toeval op af, want wij wilden even opwarmen. Wij bestelden een heerlijke koffie met Baileys en een lekkere witte wijn. Het kost ongelooflijk duur, maar daar moet je in Kopenhagen toch niet over nadenken..

Gasoline Grill

Dit is een hele bekende snackbar waar altijd een lange rij staat. Deze snackbar is gevestigd in een oud benzinestation en je koopt er onder andere heerlijke burgers. Wij zijn hier helaas niet geweest, maar bij een bezoek aan Kopenhagen hoort Gasoline Grill zeker.

Bekijk ook deze recepten

Xxl blini met pesto, burrata en tomatenbruschetta
Rijst met coquilles in Toscaanse saus
Poké bowl met kip
Wraps met spicy mango hoemoes en groenten
Cookies