Komkommer met Japanse tonijn

24 mei 2024

Komkommer met Japanse tonijn

Het makkelijkst hapje van het jaar, staat binnen 10 minuten op tafel en is ZÓ mega lekker. Dit wil je maken !!!

Ik maakte eens een hapje met komkommer, avocado en gamba en die is zó vaak nagemaakt. Ik snap het, want het is een perfect hapje voor visite. Iedereen lust het, het is mega lekker en snel klaar.

Dit hapje kan je overigens ook al eerder klaarmaken. Dan hoef je op het moment zelf helemaal niks meer te doen, behalve de hapjes afmaken. Geweldig toch?

15 hapjes

Duur: 10 minuten

Komkommer met Japanse tonijn

Ingrediënten

• 1 komkommer

• 200 gram tonijn(sashimi)

• 4 grote eetlepels Japanse sesamsaus

• 1 eetlepel furikake kruiden

• Peper en zout

• 1 bosui

• Japanse mayonaise

• 1 rijpe avocado

• 2 eetlepels Griekse yoghurt

• 2 theelepels citroensap

Bereiding

• Snijd de tonijn in kleine blokjes en meng met de Japanse sesamsaus, peper en furikake kruiden in een diep kommetje.

• Snijd de komkommer in plakjes.

• Prak de avocado met peper en zout in een kom en voeg dan de yoghurt en citroensap toe. Schep een klein beetje van de geprakte avocado op ieder stukje komkommer. Schep daarop de tonijn.

• Snijd de bosui fijn en garneer de hapjes met bosui en een toefje Japanse mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Langoustine pasta met kreeftensaus
Rood wit blauw slof
Crispy chicken salade met honing mosterd dressing
Eiwitrijke broodjes met zalm
Cookies