Kokosmakronen

25 september 2023

Kokosmakronen

Maak iets met kokos en je hebt m’n hart veroverd. Ik vind het echt zó mega lekker.

Ik weet dat er echt 2 kampen zijn met kokos. De één moet er niets van weten en de ander houdt er heel erg van.

Gelukkig houden 8/9 van mijn vriendinnen er wel van.

Heel vaak blijven de Bounty’s ook liggen in een doosje Celebrations. Ik ben juist degene die zoekt of er nog Bounty’s zijn, want dan wil ik die allemaal.

Kokosmakronen zijn heel simpel om te maken en het is een kleine hap, maar wel méga lekker. Het zijn maar een paar ingrediënten, dus dat is altijd fijn!

Je kunt er ook voor kiezen om nog gesmolten chocolade over de bovenkant te doen. Net wat je zelf lekker vindt.

7 stuks

Duur: 40 minuten

Kokosmakronen

Ingrediënten

• 150 gr kokosrasp

• 150 gr kristalsuiker

• 3 eieren

• 1 reep pure chocolade

• 2 theelepels citroensap

• Snuf zout

• 1 theelepel vanille aroma

Bereiding

• Hou het eiwit en het eigeel uit elkaar. Je hebt voor dit recept alleen het eiwit nodig. Klop deze totdat het helemaal wit en schuimig is in een kom.

• Mix vervolgens de suiker erdoor en voeg de vanille aroma, het citroensap toe en een snuf zout toe.

• Roer nu de kokosrasp erdoor en meng het heel goed, totdat het een soort deegbal wordt. Maak mooie rondjes van het mengsel.

• Verdeel de balletjes over een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Zet ze voor ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven, totdat ze een lichtbruin kleurtje krijgen. Laat de makronen goed afkoelen.

• Breng een pan met water aan de kook en zet er een diep bord op. Leg daar de reep chocolade in en laat die smelten.

• Haal de kokosmakronen één voor één door de chocolade met de onderkant en laat de chocolade vervolgens andersom hard worden. Zet ze voor heel even in de koelkast en haal ze daarna eruit.

Bekijk ook deze recepten

Beschermd: Cinnamonrolls
Maïs kippensoep
Komkommer met Japanse tonijn
Pitabroodjes eiersalade met kip en truffel
Cookies