Kokos chiapudding

21 mei 2024

Kokos chiapudding

Als er iéts is wat ik echt super lekker vind, is het kokos. Een Bounty, of Bounty ijs, of kokosijs vind ik dan ook echt helemaal het einde.

Iedere ochtend eet ik een simpel bakje met yoghurt en zelfgemaakte granola, maar af en toe maak ik een chiapudding voor op m’n vrije dag. Daar geniet ik dan zó van. Dit ontbijtje vult heel erg, dus dat is een heel goed teken.

Voor chiapudding moet je helaas wel even geduld hebben, maar als je het ‘s avonds maakt, is ‘ie ‘s ochtends perfect.

Je kan dit overigens ook garneren met fruit wat je thuis hebt. Denk aan banaan, of blauwe bessen.

1 persoon

Duur: 10 minuten + 1 nacht

Kokos chiapudding

Ingrediënten

• 200 ml kokosmelk/kokosdrink

• 4 eetlepels kokosyoghurt ongezoet

• 4 grote eetlepels chiazaadjes

• 1/2 eetlepel maple syrup

• 1 theelepel vanille aroma

• Klein snufje koek- en speculaaskruiden

• 1,5 eetlepel kokosrasp

Topping:

• 1 passievrucht

• (Zelfgemaakte) granola

• Handje bramen

• Gandje frambozen

• 3 aardbeien

• 1 eetlepel kokosrasp

• 1/2 eetlepel cacaonibs

Bereiding

• Meng de ingrediënten voor de chiapudding in een diep bord. Roer met een lepel goed door elkaar en zet dit voor 1 nacht in de koelkast.

• Roer in de ochtend nog eens goed door elkaar en schep alles in een diep kommetje/bordje.

• Strooi wat kokosrasp over de chiapudding en garneer alles met de overige toppings.

Bekijk ook deze recepten

Pesto pulled chicken nachos
Wentelteefjes
Burrata board met gekarameliseerde druiven
Salmon melt bagel
Cookies