Kipwraps

17 september 2022

Kipwraps

Wat is een maaltijd/lunch dat het altijd goed doet? Nou, dat zijn wraps!

Je kunt er alle kanten mee op, je kunt er zoveel eten als je wilt (zou niet doorgaan als je vol zit..) en het is mega makkelijk om te maken.

Je kunt deze keer kiezen uit 2 wraprecepten en ik maak het je nu zelfs nóg makkelijker. Deze maand is het broodje van de maand bij café de dijk namelijk een wrap met guacamole en pulled chicken. Dus je hoéft niet per se zelf in de keuken te staan, want je kunt hem ook gewoon bestellen terwijl je aan je 3e wijntje zit.

Laat je vriend of vriendin dan de tagiatelle van de maand proberen, want die is me toch een potje verrukkelijk….. nu heb ik er trek in. Zucht..

Toch kun je zelf ook even je best doen en je luie handen laten wapperen, want dit recept is echt te makkelijk en staat binnen 10-15 min op tafel. De combinatie klopt gewoon en dat kleine beetje chilisaus maakt het af natuurlijk.

Laat trouwens de krokante kikkererwten je niet afschrikken, want dat smaakt gewoon naar een krokant borrelnootje.

Nou, hup naar de Vomar (AH is veel te duur natuurlijk) en koop deze paar ingrediënten voor de wrap!!

2 wraps

Ingrediënten

• 2 tortilla wraps

• 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes in olie

• 1 kipfilet

• Grote snuf cajunkruiden

• 1,5 theelepel paprikapoeder

• Snuf chilipoeder

• 1 bosui

• 1 rode paprika

• 4 eetlepels kikkererwten

• Peper en zout

• 2 eetlepels sweet chilisaus

• 2 handjes rucola

• Scheut ketjap manis

Bereiding

• Laat de kikkererwten uitlekken en dep deze droog. Bak ze in een pan met olijfolie, peper en zout en wat paprikapoeder. Bak deze totdat ze krokant zijn.

• Snijd de kipfilet in stukjes en de paprika in kleine reepjes. Bak deze met peper en zout, paprikapoeder, cajunkruiden en chilipoeder in een pan met olijfolie. Voeg na ongeveer 4 minuten de ketjap manis toe.

• Voeg de zongedroogde tomaten toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Bak lekker mee.

• Verwarm de wraps om en om zo’n 30 seconden in de magnetron.

• Smeer beiden wraps in met chilisaus en beleg deze met rucola in het midden.

• Schep het groenten mengsel op de sla en verdeel de kikkererwten erover.

• Garneer de wraps met wat fijngesneden bosui en vouw deze op.

Bekijk ook deze recepten

Naan met gamba’s in pittige tomatensaus en burrata
Avocadotoast met ei en sriracha (mayonaise)
Thai beef salade
Lemon meringue cheesecake
Cookies