Kipsaté met gebakken rijst

8 september 2021

Kipsaté met gebakken rijst

Ik denk zomaar eens dat dit een recept is dat heel veel mensen lusten. Het is namelijk super simpel, ik hoor het vaak voorbij komen in de wandelgangen en veel mensen serveren op een verjaardag het hapje kipsaté.
Vandaar dat ik daar nu een recept mee heb gemaakt. 😋
Je kunt dit recept met onder andere kipsaté, een eitje en 3 soorten ui ook nog wat meer pit geven, door er bijvoorbeeld een rood pepertje of een lepeltje sambal aan toe te voegen (ik hou niet zo van pittig ).
1 persoon
Ingrediënten
  • 1 glas toverrijst
  • 2 glazen water
  • 1/3 potje doperwten (klein)
  • 1 ei
  • 1 gele ui
  • 1 bosui
  • Handje gebakken ui
  • +- 250 gr kipfilet
  • Sojasaus
  • Ketjap manis
  • Kipkruiden
  • Peper en zout
  • Kroepoek
  • Handje cashewnoten
  • 1/3 blikje mais uit blik
  • Handje worteljulienne
  • 1 kleine Wijko satésaus
2 spiezen *

Bereiding

  • Kook de rijst, samen met het water, zolang wordt aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de kip in stukjes en bestrooi deze met peper, zout en wat kipkruiden. Maak er ongeveer 2 spiesjes van en bak deze in een pan met olijfolie en een scheut ketjap manis.
  • Snijd de ui fijn en bak deze in een pan met olijfolie. Voeg vervolgens de rijst, doperwten, mais en worteljulienne hier aan toe. Strooi flink wat peper en zout erover en roer goed door elkaar.
    Nu mag er een flinke scheut sojasaus door de pan en roer je het weer goed door.
  • Bak in een andere pan een eitje met wat peper en zout.
  • De satésaus maak je in een steelpannetje met een laagje water, de wijko satésaus en een paar eetlepels ketjap. Roer met een garde goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de cashewnoten toe aan de pan met rijst en schep alles nu op je bord. Leg hier het eitje en de kipspiezen op. Schenk de satésaus erover, strooi de gebakken ui en de fijngesneden bosui over je bord en leg nog wat kroepoek in een hoekje.

Bekijk ook deze recepten

Langoustine pasta met kreeftensaus
Rood wit blauw slof
Crispy chicken salade met honing mosterd dressing
Eiwitrijke broodjes met zalm
Cookies