Kipkerrie is een gerecht wat ik vroeger al zó lekker vond. Ik at op jonge leeftijd al meerdere borden en keek er echt naar uit als dit op het menu stond.
Ik heb zomaar jarenlang geen kipkerrie gegeten en vond dat echt jammer. Nu ik zelf iedere dag kook en mijn eigen recepten bedenk/maak, eet ik vaker gerechten met kerrie. Zoals broodjes kipkerrie, of deze rijst met kipkerrie. Hmmm…
Ik wist niet zeker of ik het recept goed en lekker kon maken, maar ik hoopte natuurlijk van wel. Nou, ik kan je één ding zeggen: het is gelukt. Dit zou ik iedere dag kunnen eten.
2 personen
Duur: 35-40 minuten
Kipkerrie
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele ui
- 2 cm gember
- 150 gram doperwten
- 1 rode paprika
- 200 gram sperziebonen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 1 – 1,5 eetlepel kerriepoeder
- Peper en zout
- 250 ml kokosmelk
- 1 blokje kipbouillon
- 300 ml water
- Handje cashewnoten
- Rijst (hoeveel je zelf lust)
- Koriander naar wens
Tip: je zou de kokosmelk ook kunnen vervangen voor normale melk
Bereiding
- Snijd de knoflook, ui en gember (zonder schil) fijn, de paprika in kleine reepjes en de kip in stukjes. Bak dit in een grote pan met olijfolie.
- Voeg na 3 minuten de sperziebonen toe aan de pan en strooi er peper, zout, paprikapoeder, komijn, kurkuma en kerriepoeder over.
- Schenk nu de kokosmelk of normale melk erbij, voeg het bouillonblokje toe en schenk het water erbij. Laat alles 20 minuten pruttelen op middelhoog vuur en roer af en toe even door. Let op: als het te droog wordt, voeg je een extra scheut water toe.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Voeg als laatste de cashewnoten en doperwten toe aan de pan en roer nog even goed door.
- Schep de rijst op je bord en de kipkerrie daarin of daarop. Hou je van koriander? Garneer je bord dan met wat koriander.