Dit is ZO lekker en perfect om te serveren op toast of om te eten als lunch. Dit neem je ook gemakkelijk mee naar school of werk en het is binnen enkele minuten klaar.
Zelf heb ik dit bakje kipcarpaccio in enkele minuten opgegeten. Ik kon niet stoppen. Oeps…
Bij dit recept gaat het vooral om de kipcarpaccio zelf. Hoe je het serveert of eet, mag je zelf bepalen. Op een zeezout cracker of wasabicracker lijkt het mij ook fantastisch.
Zelf maakte ik ze met brioche en in een slaschuitje, maar zoals ik al zei: dit recept gaat vooral om de carpaccio zelf. Die is los ook fantastisch!
1 bakje kip carpaccio
Duur: 10 minuten
Kip Carpaccio
Ingrediƫnten
- 150 gram gebraden kipfilet
- Peper en zout
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- Grote hand rucola
- 50 gram Parmigiano reggiano kaassnippers
- 1,5 eetlepel pijnboompitten
- +- 100 gram zongedroogde tomaten + 3 eetlepels olie ervan
Bereiding
- Snijd de kipfilet, rucola, kaassnippers, zongedroogde tomaten en pijnboompitten apart van elkaar heel fijn. Meng in een kommetje.
- Voeg de peper, zout en paprikapoeder toe aan de kom en voeg ook de olie van de zongedroogde tomaten toe aan de kom. Roer door elkaar en laat even kort afkoelen in de koelkast.
- Serveer de salade zoals gewenst op toast of brood.