Kip piri piri met gekruide aardappelpartjes

2 november 2021

Kip piri piri met gekruide aardappelpartjes

Deze ovenschotel bevat twee hoofdingrediënten die het samen héél goed doen: kippenbouten en gebakken aardappeltjes.

De hele piri piri kruidenmix over de kip, maakt het allemaal nóg even specialer.

Wanneer het hele gezin tijdens het eten even 10 minuten helemaal stil is, is het meestal een teken (bij ons in huis dan) dat het eten ontzettend lekker is en we er allemaal volop van genieten.

(Op deze foto zie je maar 1 ovenschaal, maar ik gebruikte voor dit recept 2 grote)

4 personen

Ingrediënten

• 7 kippenbouten

• 2 grote teentjes knoflook

• 3 theelepels paprikapoeder + extra voor aardappeltjes

• 1 rode peper

• 1 gele ui

• 1 laurierblad

• Snuf oregano kruiden

• Snuf zout

• Olijfolie

• 1/2 citroen

• 2,5 zak aardappelpartjes AH (niet gekruid, met schil)

• Piri piri saus en andere sausjes voor erbij *

Bereiding

• Snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de peper in kleine ringetjes en verwijder de zaadjes.

• Doe de knoflook, ui, peper, oregano, paprikapoeder, laurierblad, het sap van een halve citroen, grote snuf zout en een grote scheut olijfolie in een foodprocessor. Maal dit fijn, totdat er een soort sausje ontstaat.

• Smeer de kippenbouten aan beide kanten in met de gemaakte saus. Dit kan met een handschoentje aan met de hand of met een kwast.

• Laat in twee grote pannen een grote klont boter smelten en even bruin worden. Bak de bouten hier 5 minuten om en om in.

• Verwarm de oven voor op 220 graden grilstand.

• Leg de aardappelpartjes in de ovenschalen. Strooi er wat paprikapoeder en zout over en giet er wat olijfolie over. Roer even goed door elkaar en leg dan de kippenbouten op de aardappeltjes.

• Zet de ovenschalen voor 35 minuten in de oven. Draai na circa 20 minuten de bouten even om.

• Deze kip en aardappeltjes zijn lekker met bijvoorbeeld wat piri piri saus, cocktailsaus of mayonaise.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies