Kip in kerriesaus met bloemkoolrijst

29 januari 2024

Kip in kerriesaus met bloemkoolrijst

Kerriesaus. De één mag je er voor wakker maken en de ander vind het heel vies. Dat kan natuurlijk en ieder z’n ding, maar ik vind het heerlijk.

Deze maaltijd heb ik een stuk gezonder gemaakt, door bloemkoolrijst te gebruiken in plaats van normale rijst. Door de saus proef je niet eens dat het bloemkool is, maar je krijgt wel extra groenten binnen.

Veel mensen krijgen het benauwd als ze koriander op een gerecht zien, maar dit gebruik ik altijd om het af te maken en omdat ik het zelf super lekker vind. Dit hoeft er dus niet per sé op.

2 personen

Duur: 25 minuten

Kip in kerriesaus met bloemkoolrijst

Ingrediënten

  • 250-300 gr sperziebonen
  • 1 prei
  • 300 gr kipfilet
  • Peper en zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Grote snuf kipkruiden
  • Snufje cayennepeper
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 250 ml kipfond
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Handje pecannoten
  • Eventueel wat koriander
  • 1,5 eetlepel ketjap manis
  • 100 ml kookzuivel (7% vet)

Bereiding

  • Snijd de knoflook, ui en prei fijn en de kip in plakjes. Bak in een pan met olijfolie en strooi er kipkruiden over. Schenk na een paar minuten de ketjap erbij.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de pan, bak mee en schenk daarna 250 ml fond erbij. Voeg nu kerriepoeder, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout toe en schenk de kookzuivel erbij en laat alles even pruttelen.
  • Wordt de saus niet dikker? Vorg dan een beetje allesbinder toe.
  • Verwarm in een aparte pan met een klein beetje olijfolie de bloemkoolrijst. Je kan hier eventueel ook wat kerriepoeder over strooien.
  • Schep de rijst op de borden en schep de kip met groenten erop. Garneer met wat pecannoten en eventueel wat koriander.

Bekijk ook deze recepten

Rösti met eiersalade en Hollandse garnalen
Zalmtartaar op krokant brioche
Pistache pesto panlasagne
Zeebaars beurre blanc
Cookies