Zin in weer eens wat anders, iets Grieks en een gerecht wat echt lekker is? Dan is deze kip gyros iets voor jou!
Je kan er zelf voor kiezen waar je het mee eet, maar ik ging voor Libanees platbrood. Je kan ook kiezen voor wraps, flatbread of naan.
Dit is eigenlijk super makkelijk te maken en de kip is door de kruiden zo enorm smaakvol. Echt een heerlijke en vullende maaltijd. Wil je het iets minder vullend maken? Laat de aardappeltjes dan achterwege!
2 personen
Duur: 25 minuten
Kip gyros
Ingrediënten
- 250 gram kipfilet
- +- 15-20 gram Verstegen kruidenmix voor gyros
- 1/2 komkommer
- 1 vleestomaat
- 2x Libanees platbrood
- 200 gram aardappelpartjes
- Peterselie voor de garnering
Voor de tzatziki:
- 3 grote eetlepels yoghurt
- 2 takjes dille (ongeveer 2 eetlepels)
- Peper
- 1/3 komkommer
- 2 theelepels citroensap
- Snuf knoflookpoeder
Bereiding
- Snijd de kip in blokjes en meng met de gyros kruiden in een bakje. Bak in een pan met wat olijfolie.
- Bak in een aparte pan met wat olijfolie en boter de aardappeltjes. Voeg na afloop een klein beetje zout toe.
- Meng alle ingrediënten voor de tzatziki in een bakje. Voeg als laatste de komkommer toe, door deze te raspen boven het bakje.
- Snijd de komkommer en tomaat in kleine stukjes.
- Verwarm de Libanese broden kort in de oven en beleg vervolgens met de tomaat en komkommer. Verdeel daarover de stukjes kip en aardappelpartjes.
- Garneer alles met tzatziki en fijngehakte peterselie.
PS. Je kan er ook voor kiezen om de broden (nadat ze uit de oven komen) alvast een beetje in te smeren met tzatziki.