Iedereen weet inmiddels dat ik gek ben op curry, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd met rijst te worden gegeten. Deze variant met sla is namelijk een stuk gezonder en hartstikke lekker.
In een curry verstop je makkelijk veel groenten en terwijl er hier al best veel in zitten, kun je er ook nog spinazie, broccoli of doperwten aan toevoegen. Laat alles even pruttelen en je merkt niet eens dat je zoveel groenten eet.
Curryrecepten zijn onwijs makkelijk te maken, ook al lijkt dat vooraf soms niet het geval te zijn. Je hebt er maar 1 pan voor nodig en mengt alle ingrediënten met elkaar. Laat alles even pruttelen en dan is je recept alweer klaar.
2 personen
Duur: 25 minuten
Kip gele curry salade met groenten
Ingrediënten
• 3 handjes veldsla
• 200 gr kipfilet
• 1 eetlepel gele curry pasta
• 250 ml kokosmelk
• 1 eetlepel curry madras kruiden Jonnie Boer
• 1 theelepel paprikapoeder
• Snuf gemalen komijnzaad
• Peper en zout
• Handje cashewnoten
• 200 gr sperziebonen
• 6 champignons
• 5 romatomaatjes
• 1 gele ui
• 1 teen knoflook
• 1/2 rode paprika
• Eventueel wat koriander
Is het wat te pittig? Voeg dan 2 theelepels citroensap toe.
Bereiding
• Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een grote pan met wat olijfolie. Snijd de kip in stukjes en voeg toe met wat peper en zout.
• Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Voeg dit samen met de sperziebonen toe en bak mee.
• Voeg nu de curry madras kruiden, paprikapoeder, gemalen komijn, peper en zout toe.
• Voeg de curry pasta toe en schenk de kokosmelk erbij. Laat alles even pruttelen.
• Voeg als laatste de cashewnoten toe aan de pan.
• Maak een bedje van sla en schep allles uit de pan daarop. Garneer met de plakjes tomaat en eventueel met wat koriander.