Een gezonde maaltijd die er naar mijn mening absoluut niet gezond uitziet. Kip, chorizo, groenten en rijst. En zóveel smaak!
De zomer lijkt er nu eindelijk aan te komen (dat mag ook wel in mei) en de meeste mensen gaan binnenkort op vakantie. De sportscholen zitten iedere dag weer bomvol en er komen gezonde maaltijden op tafel, want iedereen hoopt in een paar weken nog even een sixpack te kunnen trainen. 🤪
Zelf wilde ik ook wat gezondere maaltijden maken en die deel ik graag met jullie.
Je zult denken dat dit gerecht ongezond is, maar de saus is gemaakt van water in combinatie met een kleine scheut ketjap, in plaats van kookroom.
2 personen
Duur: 35 minuten
Kip chorizo met rijst en groenten
Ingrediënten
• Rijst
• 1 teen knoflook
• 1 gele ui
• 1/3 chorizo worst
• 300 gr kipfilet
• Peper en zout
• 2 theelepels paprikapoeder
• 2 theelepels Italiaanse kruiden
• 200 ml water
• 1 blokje kippenbouillon
• Scheut ketjap manis
• 1 rode paprika
• 4 champignons
• 1 prei
• Handje cashewnoten
• Allesbinder
Bereiding
• Snijd de knoflook, ui en 1/3 chorizo fijn, de prei in ringen, de paprika in stukjes en de champignons in partjes. Bak dit samen in een grote pan met oliifolie.
• Snijd de knipfilet in stukjes en bak deze mee in de pan. Voeg gelijk wat peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe.
• Schenk een scheut ketjap manis in de pan en bak alles een paar minuten.
• Schenk vervolgens het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erover. Zet de deksel op de pan en laat alles zo’n 15 minuten pruttelen.
• Roer alles na 15 minuten goed door en voeg wat allesbinder toe, om de saus dikker te maken. Doe dit een beetje op gevoel. Voeg nu ook de cashewnoten toe.
• Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
• Schep de rijst op de borden en schep de kip, chorizo en groenten met saus ernaast.