Kip cola taco’s!!
Heel veel mensen kijken er raar van op en die snappen echt niet waarom er een blikje cola door de saus gaat, maar de mensen die dit al eens gegeten hebben, snappen mij!
De saus is zo lekker romig en je proeft natuurlijk helemaal geen cola. Jaren geleden at ik het voor het eerst en toen wist ik gelijk dat ik zoiets na wilde maken. Het recept voor de kip cola met rijst en groenten staat dus ook op mijn site.
Ik ben gek op taco’s, want het eet zo lekker makkelijk en het is zo simpel. Deze waren ook weer zó enorm lekker.
2 personen
Duur: 20 minuten
Kip cola taco’s
Ingrediënten
• 4 taco’s (mini tortilla wraps)
• 1 teen knoflook
• 1 gele ui
• 4 handjes rucola
• 200 gr kipfilet
• Peper en zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 5 eetlepels ketjap manis
• 2 eetlepels ketchup
• 3 eetlepels sojasaus
• 300 ml coca cola
• 1 blokje kipbouillon
• 1 groene paprika
• 5 cherrytomaatjes
• 1 bosui
• Handje cashewnoten
Bereiding
• Snijd de knoflook en ui fijn, de kipfilet en paprika in stukjes en bak deze samen in een grote pan met olijfolie.
• Strooi peper, zout en paprikapoeder in de pan, roer goed door en voeg na een paar minuten de ketchup, ketjap, sojasaus en het bouillonblokje toe. Laat alles even pruttelen en voeg dan beetje bij beetje de cola toe. Laat alles pruttelen.
• Voeg na ongeveer 5 minuten de cashewnoten toe. Is de saus te waterig? Voeg wat allesbinder toe.
• Je kunt de taco’s eventueel even kort verwarmen.
• Beleg de taco’s met rucola en schep daarop de kip cola, paprika en cashewnoten.
• Garneer alles met fijngesneden bosui en cherrytomaatjes