Kip cola spiesjes van de grill of BBQ

19 september 2024

Kip cola spiesjes van de grill of BBQ

In 2020 at ik voor het eerst kip cola. Ik had er eigenlijk geen verwachtingen bij en het leek mij niet heel lekker. Die woorden nam ik HEEL snel terug toen ik het at, want ik vond het zo enorm lekker.

Op mijn website zijn al een paar recepten met cola saus te vinden en ik hoop dat iedereen die al eens heeft gemaakt, want die zijn zo enorm lekker.

Je proeft echt geen cola (net als dat je geen kaas proeft in cheesecake). De cola zorgt ervoor dat de kip lekker sticky wordt. Echt één van m’n favoriete sausjes.

Ik maakte op de Kamado Joe grill deze kip cola spiesjes en hier hebben wij met meerdere mensen heel erg van genoten.

10 spiesjes

Duur: 45 minuten

Kip cola spiesjes van de grill of BBQ

Ingrediënten

  • +- 500 – 600 gram kipfilet of kippendijen
  • 3 cm gember
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 12 theelepel uienpoeder
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketchup
  • 300 ml Coca Cola
  • 2 bosuitjes
  • Spiesjes
  • 3 eetlepels maizena of allesbinder

Bereiding

  • Snijd de gember zonder schil heel fijn.
  • Meng de ketchup en ketjap manis in een grote kom. Voeg hier de gember, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout aan toe. Roer even door elkaar met een lepel.
  • Schenk de cola er voorzichtig bij, voeg 1 eetlepel maizena of allesbinder toe en blijf nu even goed roeren.
  • Snijd de kip in stukjes en strooi er peper en zout over. Voeg de kip toe aan de kom, roer weer even en laat alles minstens 3o minuten staan.
  • Voeg vervolgens 3 of 4 stukjes kip toe aan de spiesjes en herhaal totdat de kip op is.
  • Verwarm de BBQ of grill. Zet een pan op de ene kant van de grill of BBQ. Voeg wat olijfolie/zonnebloemolie toe en schenk dan de cola saus erbij. Laat deze pruttelen en voeg na een paar minuten nog wat maizena of allesbinder toe, totdat de saus iets dikker wordt.
  • Leg ondertussen de spiesjes met kip aan de andere kant van de grill of BBQ. Deze grill je in ongeveer 10-13 minuten. Keer wel 1 of 2 keer om.
  • Leg de spiesjes op een bord of plank en schep de saus erover. Garneer alles met fijngesneden bosui.

Benieuwd naar de video met uitleg? Die zie je hieronder.

Bekijk ook deze recepten

Bao buns met paddenstoelen en gamba’s
Canggu
Pasta broccolipesto
Pesto pulled chicken nachos
Cookies