Één van m’n eerste taarten die ik ooit online heb gezet en (naast een slof) de meest gemaakte taart in mijn keuken: een cheesecake. Ik heb al zóveel soorten en versies gemaakt, maar het blijft leuk om te doen en het blijft lekker.
Ik vind het zo leuk dat je er eindeloos mee kan variëren. De bodem, de vulling, de topping: álles kan iedere keer anders en dat maakt het zo leuk!
Vroeger maakte ik met vriendinnen 1 of 2 keer in de week een taart. Wij kochten dan marsepein om de taart mee te versieren, maar die marsepein is nooit om of op een taart gekomen. De taart zakte in, was verbrand of gewoon mislukt en de marsepein zat daarvoor al in onze buik. Wel was het een leuke bezigheid destijds. 🤣
Deze is weer zo enorm lekker. Alles klopt en het leuke vind ik, is dat ‘ie makkelijk te maken is!
1 taart (23-24 cm vorm)
10-12 personen
Bueno cheesecake
Ingrediënten
Voor de bodem:
300 gram Digestive koekjes
80 gram boter
Voor de vulling:
250 gram mascarpone
500 gram Philadelphia roomkaas (light)
1 theelepel vanille aroma
100 gram kristalsuiker
2 grote eetlepels cacao hazelnootcrème
2 pakjes Kinder Bueno white
2 pakjes Kinder Bueno
Voor de topping:
100 gram witte chocolade
1 eetlepel cacao hazelnootcrème
250 ml slagroom
8 gram klopfix (1 zakje)
1 theelepel vanille aroma
65 gram kristalsuiker
1 pakje Kinder Bueno white
1 pakje Kinder Bueno
Bereiding
Maal de koekjes voor de bodem dijn in een foodprocessor en smelt de boter in een pan. Meng dit in een kom en bedek de bodem van een taartvorm ermee (wel eerst een laagje bakpapier in de vorm). Druk alles goed aan met de achterkant van een lepel.
Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Voeg als laatste de Bueno’s toe. Verkruimel deze een beetje met de hand. Roer er goed doorheen. Schep het mengsel in de taartvorm en zet deze voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Breng voor de topping een pan met water aan de kook en zet er een diep bord of een diepe schaal op. Leg de chocoladereep voor de topping daarin en de eetlepel cacao hazelnootcrème. Laat dit gezamenlijk smelten en roer goed door elkaar. Schenk dit gesmolten mengsel geleidelijk over de taart. Zet deze nu opnieuw in de koelkast voor zo’n 4-5 uur of de hele nacht. (Liever de hele nacht)
Klop de slagroom stijf met de suiker, vanille aroma en klopfix. Maak toefjes op de taart.
Garneer de toefjes slagroom met stukjes Bueno.