Een kaasplankje is voor mij echt als een stukje goud. Als je het zo bekijkt, ben ik dus snel tevreden. Wat betreft kaas in ieder geval wel.
Wekelijks komt zo’n plankje bij onze vriendinnen tevoorschijn en altijd is het genieten. De eerste 2-3 minuten blijft het altijd rustig en als twee mensen een hapje en toastje hebben gepakt, is het startsein gegeven en gaat iedereen uit z’n dak. Dit zorgt er altijd voor dat wij met hamsterwangen het huis weer verlaten aan het einde van de avond. Is niet erg..
Dit plankje is natuurlijk gericht op kerst en doordat ik het in een kransvorm heb gemaakt, kreeg ik gelijk het kerstgevoel. Als je die dan ook nog eens bij een vriendin met een prachtig huis (waar het kerstgevoel hangt) mag opeten, is dat extra genieten. Héérlijk.
1 kaasplank
Ingrediënten
- Port salut
- Brie
- Prosciutto ham
- Geitenkaas
- (Vul dit aan met blokjes oude en jonge kaas)
- (Meer soorten ham is ook mogelijk)
- Takjes rozemarijn
- Olijven
- Cherrytomaatjes
- Druiven
- Krokante kaaskoekjes
Bereiding
- Snijd alle kaas in plakjes of blokjes en verdeel deze in een kring over de plank.
- Snijd de ham in kleinere plakjes en verdeel deze tussen alle kaas.
- Verdeel de druiven, gehalveerde tomaatjes, kaaskoekjes en olijven tussen de kaas en ham. Garneer alles met wat takjes rozemarijn en serveer het met eventueel wat mosterd, een lekkere dip/hummus en wat toastjes.