Ik weet niet precies hoe ik hier bijop kwam, maar ik vond het echt een geweldig idee en zó leuk voor kerst.
Al weken dacht ik na over zo’n dessert met twee laagjes cake en ik wist maar niet wat ik er verder mee moest doen. Alleen wat slagroom en chocola zou saai en simpel zijn. Dit dessert is ook héél simpel, maar niet saai en dus zeer geschikt voor het kerstdiner.
Afgelopen weekend at ik in londen een groene paddenstoel van chocola met pistachesaus eromheen, chocolade ijs ertussen en slagroom in z’n “dakje”. Hij was super lekker, maar als hij dat niet was, had ik het ook besteld.
5 desserts
Ingrediënten
• 1 roombotercake AH
• 250 ml slagroom
• 250 gr mascarpone
• Groene kleurstof (kocht ik bij Sligro)
• 5 frambozen
• 1 zakje klopfix
• 2 theelepels vanille aroma
• 5 eetlepels kristalsuiker
• 1 reep melkchocolade
• Eetbare versiering AH
Verder nodig: 1 ijzeren bakring
Bereiding
• Snijd 10 plakken van ongeveer 1 à 2 cm van de roombotercake. Druk in iedere plak de bakring en leg de rondjes vervolgens naast elkaar.
• Klop de slagroom met de vanille aroma, kristalsuiker en klopfix stevig met een mixer. Voeg vervolgens de mascarpone toe en roer door elkaar. Haal 1/3 uit de kom en houd dit apart.
• Schep op 5 plakjes wat slagroom/mascarpone uit de kom waar 1/3 in zit. Rasp hier flink wat chocolade overheen en druk er een nieuw plakje cake op.
• Druppel lekker wat groene kleurstof in de kom met 2/3 slagroom/mascarpone en roer goed door elkaar. Begin met een paar druppels en voeg steeds wat meer toe. Hoe meer je toevoegt, hoe groener de room.
• Schep de groene room in een spuitzak met spuitmondje en maak mooie toefjes op de cake.
• Top de puntjes af met een framboos en garneer de toetjes met wat versiering en nog flink wat geraspte chocolade.